Prirodnim putem do belih zuba

Rate this item
(4 votes)

Od davnina se provlače priče o tome kako možete vršiti izbeljivanje zuba nekim preparatima iz kućne radinosti. Uz redovnu dentalnu higijenu mnogi stariji ljudi uglavnom preporučuju prirodno beljenje zuba jer ono nije štetno, a ni skupo. Jedini problem je što se ovakvo izbeljivanje mora obavljati nekoliko puta da bi zubi postali ponovo beli. Ovakve tretmane možete raditi i 4 puta godišnje, uzastopno po 10-ak dana. Naravno, u ovome ne treba preterivati jer ni prirodni preparati nisu sasvim bezbedni.

Prvo što će vam vaše bake, mame ili tetke a možda i neki stariji poznanici predložiti je da pokušate beljenje zuba pomoću kore od limuna ili narandže. Predlažemo vam da prethodno, preko noći ostavite celu voćku u vodi i sodi bikarboni. To je samo zbog toga što kora ovih voćki sadrži dosta otrovnih supstanci nakupljenih prilikom prskanja i transporta. Linunovom korom natrljajte zube i ponavljajte ovaj postupak nekoliko dana za redom. Ovim možete ukloniti naslage na zubima i postići minimalno izbeljivanje ali prirodnim putem bez štetnih poledica.

Rastvor morske soli je idealan za sapiranje kompletne usne šupljine. Kašiku soli rastopite u 1 dl mlake vode i time četkicom isperite zube. Nakon ovoga isperite zube pastom. Ovaj proces je odličan kao svakodnevni dio oralne higijene. Rastvor morske soli može da vam pomogne u pročišćavanju disajnih organa. U nosne šupljine ušmrkajte ovaj rastvor i sigurno ćete se odlično osvežiti.

Soda bikarbona je odlična za čićenje ali i za poliranje zuba. Međutim, sa ovim rastvorom morate biti pažljivi jer soda nagriza zubnu caklinu i time je još više s vremenom tanji. Dakle, ovaj tretman ne treba često izvoditi. Svakih pola godine ili čak svaka tri mjeseca je sasvim dovoljno. Uspite kašikicu sode bikarbone u 1 dl vode i time saperite zube. Abrazijske mikrogranule utiču na izbeljivanje zuba, ali su upravo one odgovore za oštećivanje cakline.

Bilo koje abrazivno sredstvo, čak i čestice peska, kuhinjske soli odlični su za izbeljivanje zuba. Pošto abrazivna sredstva sadrže one štetne mikrogranule, morate biti pažljivi pri ovakvom izbeljivanju. Treba paziti na dozranje ovakvih sredstava i količinu tretmana u toku jedne godine. Možete ih koristiti jednom dnevno po 7 dana ali napravite dužu pauzu nakon ovakvih metoda da ne bi nepovratno oštetili tvrda zubna tkiva.

Jabukovo sirće je jedan od prirodnih preparata kojim se može postići da vaši zubi budu belji. Jednu kafenu kašiku sirćeta razmutite u pola čaše vode i ovim saperite zube. Ovo je još jedan proces koji ima i određene mjere opreza. Sirće može oštetiti gingivu i zbog toga nikada nemojte u vodu dodavati veću količinu sirćeta.

Najzdraviji a daleko najugodniji, pa čak i najukusniji tretman je u stvari - gnječena jagoda. Izgnječite jednu jagodu, nanesite je na četkicu i time dobro istrljajte zube. Sve što trebate uraditi posle je saprati zube pastom jer jagoda ima dosta voćnog šećera koji je štetan za zube.

Sve ove prirodne metode su odlične jer nisu mngo štetne ako se izvode kako treba, ali svakako njima ne možete postići neku zavidnu belinu zuba. Beli zubi su san svakog čoveka, ipak obojenost zavisi od jedinstvene boje koju imaju vaši zubi. Ma koliko se ponekad trudili, obojenost zuba ipak zavisi i od nekih faktora na koje jednostavno ne možete mnogo uticati. Tu su, zato zubne ordinacije koje se modenom tehnikom veoma uspešno bore protiv ovog problema. Za profesionalno izbjeljivanje zuba posjetite ovaj sajt.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy