Apple predstavio još tanji, brži i lakši laptop – MacBookPro

Rate this item
(1 Vote)

 Novo izdanje popularnog laptopa, Apple je predstavio na događaju pod nazivom Hello Again, a ovaj MacBook Pro zamenio je dosadašnji. Nova verzija sadrži neke nove komponenete, dok su neke stare izbačene. Primer su reverzibilni USB Type-C portovi koji su zamenili klasični USB port koji se nalazio na spoljašnjem delu laptopa, a razlog tome je što ovi novi portovi sve više postaju primarna vrsta kablovske veze na svim uređajima.

Ovaj novi MacBook na kojeg se dugo čekalo, predstavlja poptpuno redizajnirani MacBook Pro. Njegov izgled prati metalni okvir sa svih strana, a ono što je na njemu sada potpuna inovacija je Touch Bar, odnosno vid trake koja se nalazi iznad gornjeg reda tipkovnice i novi ekran OLED tipa. Sada se na njemu nalazi i tipka “Esc”, a njena druga uloga je identifikacija korisnika i to preko otiska prsta Touch ID, ali i navigacija kroz uređaj. Sve ono što vas zanima iz sveta tehnologije, možete naći na adresi servisračunara.net.

Najtanji MacBook Pro do sada

Sa svojih 14, 9 milimetara ovaj Appleov laptop je najtanji do sada, a na tržištu može da se nađe u sivoj I srebrnoj boji. Svaki uređaj ima Retina ekran čija je rezolucija 2,560 x 1, 600 piksela, koji podržava još tri niže rezolucije. U odnosu na prethodne modele ovaj uređaj prati Force Touch trackpad koji je ima dvostruko veću površinu.

Od ostalih karakteristika može se izdvojiti sledeće: druga generacija tastature koja je opremljena butterfly tehnologijom, ekran odašilje oko 25 % više boja, a ekran je 67% svetliji, kao i ušteda energije, web kamera koja ima rezoluciju od 720 piksela, te FaceTime oznaku.

MacBook Pro pokreće Intelov quad-Core processor i7 sa 2, 133 mHz, a za grafiku je zadužen ATI Radeon Pro sa 4 GB RAM-a. Interna memorija MacBook-a Pro smeštena je na SDD disku od 2 TB koji je dvostruko brži, a i manji model kao i ovaj opremljen je kao iThunderbolt 3 USB Type-C utorima, a takođe ima i 3,5 milimetarski utor, a na drugoj strani nema slolta za SD karticu. Baterija prema ispitivanju može da radi i do 10 sati.

Inovativni Touch-Bar

Dobra vijest je da sva tri modela imaju 3,5 mm audiopriključak, kao i bateriju koja traje do 10 sati rada, a računala pogoni macOS Sierra operativni sustav.

Najveća novost koju ova računala unose u laptop-društvo je Touch Bar traka, koja je, zapravo OLED ekran osjetljiv na dodir, visoke rezolucije.

Touch Bar mijenja red funkcijskih i Esc tipki, a može se koristiiti i u aplikacijama, kad se u ovisnosti od one u kojoj radite prikazuje sadržaj trake – glazbeni player će vam pokazati glazbene kontrole, program za obradu fotografija kistove i alate za rad s takvim sadržajem, dok ćete u Apple Office pandanu vidjeti klasične opcije za obradu teksta, tabela ili kreiranje prezentacija.

I Siri je dobila svoje posebno mjesto u Touch Bar OLED traci, a na krajnjem desnom mjestu je tipka za uključivanje i isključivanje u koji je ugrađen skener otiska prsta.

More in this category: « Top 5 flash igara

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 -2018.  sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy