Dizajn enterijera u svakoj regiji nosi svoje specifičnosti po čemu se izdvaja u odnosu na druge. Gotovo svi umjetnički izrazi kroz istoriju razlikovali su se prema individualnom izrazu pojedinca kao pripadnika određenog naroda. Iako je taj put razvoja i formiranja određenog stila bio dug, u krajnjem smislu svaka zemlja dobila je poseban pečat i u načinu shvatanja eneterijera i prostora.

Vrnjačka banja kao kraljica kontinentalnog turizma, ima najdužu banjsku tradiciju. Smještena je u centralnom dijelu Republike Srbije, na 43° 23′ sjeverne geografske širine i 20° 54′ istočne geografske dužine, na udaljenosti 195 km od Beograda.

Jede mi se nešto slatko, nešto kremasto, fino, onako kao okus vanilije, sa dosta jaja – mmm napraviću kolač! Najpozntija tri kolača iz knjižice recepata naših baka sa prekrasnim filom od jaja su: balon torta i plast sijena. Ono što je slično kod sva tri kolača je fil koji se pravi od jaja i patišpanja. Svaki od njih je drugačiji na svoj način jer svaki ima odlične ukusne dodatke prelijeve i dodatne filove i kore. Tako da svaki od ovih kolača, iako ima isti fil i sličnu koru, u stvari ima drugačiji okus. Dakle, da bi pripremili bilo koji od ova tri navedena kolača morate u kući imati bar 8 komada jaja. Nabolje bi bilo da imate i više, ali kolač može odlično uspjeti i ako smanjite količinu jaja.

Od davnina se provlače priče o tome kako možete vršiti izbeljivanje zuba nekim preparatima iz kućne radinosti. Uz redovnu dentalnu higijenu mnogi stariji ljudi uglavnom preporučuju prirodno beljenje zuba jer ono nije štetno, a ni skupo. Jedini problem je što se ovakvo izbeljivanje mora obavljati nekoliko puta da bi zubi postali ponovo beli. Ovakve tretmane možete raditi i 4 puta godišnje, uzastopno po 10-ak dana. Naravno, u ovome ne treba preterivati jer ni prirodni preparati nisu sasvim bezbedni.

 

Ukoliko svoje vrijeme bez grižnje savjesti provodite igrajući raznorazne igrice na internetu, i ukoliko se ukoliko vas ne grize savjest što vrijeme „rasipate“ uzalud, donosimo vam pregled nekih najboljih igara koje će vas sigurno zabavljati satima. Doduše, ova lista je vjerovatno pogodnija za muškarce jer sz sve igre malo više orjentisane snažnijem polu. Da ne dužimo dalje možemo početi sa listom:

breaking badZa sve one koji sa nestrpljenjem očekuju posljednju epziodu jedne od najgledanijih serija svih vremena – „Breaking Bad“ još nema nekih velikih novosti. Kuća AMC koja stoji iza ovog ostvarenja kao i kompletan produkcijski timne nam odaju nikakve značajne podatke. Sve što znamo jeste da će posljednja 5. sezona biti emitovana ovog ljeta i da će po njihiovim riječima: biti luđa nego sve do sada“. Do sada nismo saznali tačan datum emitovanja nit broj epizoda koje ćemo imati priliku gledati u petoj sezoni. Spekuliše se da ćemo gledati 8 epizoda, a da će emitovanje početi u julu mjesecu, no te informacije nisu zvanične.

Nekoliko činjenica o nesanici

Današnji tempo života lišio je ljude opuštanja i pojačao je bolest savremenog Čoveka - nesanicu. Čak i deca „zahtevaju" ceo ritual za uspavljivanje: ljuljuškanje, pevušenje, muziku.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy