Breaking Bad – Snovi Waltera White-a

Rate this item
(1 Vote)

Za sve one koji sa nestrpljenjem očekuju posljednju epziodu jedne od najgledanijih serija svih vremena – „Breaking Bad“ još nema nekih velikih novosti. Kuća AMC koja stoji iza ovog ostvarenja kao i kompletan produkcijski timne nam odaju nikakve značajne podatke. Sve što znamo jeste da će posljednja 5. sezona biti emitovana ovog ljeta i da će po njihiovim riječima: biti luđa nego sve do sada“. Do sada nismo saznali tačan datum emitovanja nit broj epizoda koje ćemo imati priliku gledati u petoj sezoni. Spekuliše se da ćemo gledati 8 epizoda, a da će emitovanje početi u julu mjesecu, no te informacije nisu zvanične.

Za one koji nisu pratili i nisu upoznati sa sadržajem ove serije donosimo vam kratak pregled kao mamac koji će vas sigurno zainteresovati da ovoj priči posvetite i dodatnu pažnju.

Radnja serije prati srednjovječnog profesora hemije i njegovu životnu priču. Glavnog junaka koji u seriji nosi ime Walter White igra genijalni Brayan Cranston. Nevjerovatna transformacija glavnog glumca koga uglavnom pamtimo iz humorističnih serija poput „Malkom u sredini“ u lik srednjovječnog profesora hemije koji prolazi kroz krizu srednjih godina samo dodatno naglašava priču koja je sama po sebi dovoljna da vas fascinira.breaking bad

U prvih nekoliko slika postane nam sasvim jasno kakvu priču ćemo imati priliku da pratimo. Jedan monoton život osrednje američke porodice, neprestani finansijski problemi, i bolest koja je došla iznenada, natjeraće ovog „dosadnog“ profesora hemije da promijeni svoje zanimanje. Iz jednog uokvirenog i već etabliranog života u samo nekoliko časova donijeće strašne i teške životne odluke. U samo nekoliko sati od osrednjeg profesora hemije, koji je nosi priznanje doprinosa za Nobelovu nagradu, a osuđenog da predaje hemiju nezainteresovanim đacima i koji popodnevne časove provodi radeći u autopraonici , Walter White postaće prizvođač i prodavač kristal metha droge koja osvaja svijet.

To je elementarni dio radnje koji za sobom nosi mnoštvo drugih aspekata sa kojima se čovjek mora suočiti kada se upusti u takvu jednu životnu avanturu. Snovi Waltera White-a mijenjaju se iz korijena , a gledaoci moraju da se zapitaju: Šta je čovjek i šta je sve u stanju da uradi? Da li je čovjek po svojoj prirodi dobar? Šta je moral? Da li je sve crno ili bijelo ili to na svijetu uopšte ne postoji?

Žanrovski ova serija jeste psihološki triler. Naglasak vjerovatno stoji više na ovom atributu psihloški. Suština na koju upućuje i sama uvodna špica jeste i ključ smisla ove serije. Dualnost čovjekove prirode i čovjekova sposobnost da uradi nezamislive stvar kako bi preživio i sačuvao dostojanstvo problematika je kojom se bavi ovo ostvarenje.

Za sve one koji ne vole da se bave filozofsko-moralističkim pitanjima ove serije tu je vrlo napeta i dinamična radnja koja će vas natjerati da svaku epizodu pratite pomno od početka do kraja kao i da sa nestrpljenjem očekujete svaku novu. Sigurni smo da ukoliko se prepustite seriji i priči njeni junaci će vas posjetiti i u vašim snovima.

Predlažemo vam da ovdje pratite sadržaj serija kao i sve novine kada su nove epizode u pitanju. Za one koji znaju engleski tu je i zvanična stranica gdje možete naći dodatne informacije.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy