Sanjati da vas neko progoni

Sanjate li san ili snove u kome vas neko ili nešto juri, znajte da su ovakvi snovi proizašli iz osjećaja aneksioznosti i straha u vašem budnom životu. Bježanje i letenje su instiktivni odgovori na fizičke pretnje u okruženju.

Read more...

Sanjati pad

Pad se veoma često javlja u snovima, i to na nekoliko načina. Ovaj san se najčešće doživljava kao neprijatno iskustvo ili košmar. 

Read more...

Sanjati patku

Patka je simbol duhovne, spiritualne slobode (ako leti) ili nesvjesnog (ako pliva). Ona je spona između duhovne sfere i fizičkog svijeta. Patke su životinje sa velikim sposobnostima – mogu hodati, plivati, letjeti. Dakle, patke označavaju fleksibilnost odnosno vještinu prilagođavanja različitim sredinama i načinima funkcionisanja u realnosti.

Read more...

Sanjati pauka

Ukoliko u vašem snu vidite pauka moguće je da se osjećate kao autsajder u nekoj situaciji ili možda želite da se u određenim primaljivim i izazovnim situacijama držite daleko. Pauk je takođe simbol ženske snage i snažnog lika majke u vašem životu. Alternativno pauk može da simboliše snagu koja vas štiti od auto-destruktivnog ponašanja. Ukoliko u svom snu ubijete pauka onda to može prema narodnom vjerovanju da simboliše nesreću.

Read more...

Sanjati perje

Ako sanjate perje koje leti kroz vazduh to znači lagodan život, udobnost, toplinu i finansijski dobitak bez mnogo truda i ulaganja.

Read more...

Sanjati plakanje

Ako sanjate da plačete u snu znači da se oslobađate svojih negativnih emocija kojih ste se nakupili u svom budnom, stvarnom životu. Ovakvi snovi vam pružaju priliku da ostvarite ravnotežu u svijetu svojih osjećanja, da se slobodno oslobodite svojih strahova i frustracija. Tokom dana sigurno potiskujete, ignorišete ili negirate neka svoja osjećanja. Ali u snovima vaši odbrambeni mehanizmi popuštaju svoje stege i vaša prava osjećanja i raspoloženja izlaze na površinu.

Read more...

Sanjati plažu

Sanjati plažu znači spajati dva stanja svijesti. Pjesak je simbol racionalnog i mentalnog procesa, dok voda predstavlja iracionalno, nestabilno i emotivno u vama.

Read more...

Sanjati ples - plesanje

Plesanje je simbol oslobađanja od svih stega i spona. Vaš život je usklađen i harmoničan. Ples je i znak sreće, blagosti, senzualnosti i seksualne želje. Neophodno je da unesete ove kvalitete u svoj život.

Read more...

Sanjati pod

Sanjati pod znači vaše osvrtanje na sistem podrške, na osjećaj sigurnosti. Imate siguran oslonac na koji možete da računate u životu. Isto tako, pod može da simbolizuje i jasnu granicu između vidljivog (vaše svijesti) i onog što se nalazi ispod i što vašim čulima nije dostupno (vaša podsvijest).

Read more...

Sanjati pokrivač, deku, ćebe

Ćebe u snu označava toplinu, nježnost, ljubav, sigurnost i zaštitu. Možda vi upravo to i tražite – neku vrstu skrovišta i zaštite od spoljašnjeg svijeta. Razmotrite i mogućnost tumačenja sna kao „pokrivanja“ nečega u vašem stvarnom životu. Neke okolnosti ili prilike želite prikriti, pokriti, zaštiti, sakriti od oka javnosti.

Read more...

Sanjati policiju

Policija u snovima simbolizuje strukturu, pravila, moć, autoritet i kontrolu. Treba da prestanete da se ponašate nemarno, jer zakon će vas prije ili poslije sigurno stići. Isto tako ovaj san znači i da niste dobili dovoljno počasti za svoje zasluge, niti je vaše zalaganje dovoljno vidljivo i pohvaljeno.

Read more...

Sanjati poljubac

Poljubac je znak ljubavi, privlačnosti, smirenosti, harmonije i zadovoljstva. San o prvom poljupcu znači da želite proživljavati mladalačku, svježu ljubav i vjerovatno se zato imate snažno sjećanje na svoj prvi poljubac. Treba da unesete malo više romantike i strasti u svoju sadašnju vezu.

Read more...

Sanjati porodicu - familiju - rodbinu

Vidjeti familiju u vašem snu to predstavlja sigurnost,toplinu i ljubav.

Read more...

Sanjati porođaj, rađanje

Ako sanjate da se porađate ili da gledate drugu ženu kako se porađa znači da „porađate“ novu ideju ili projekat, stvarate nešto novo i divno. Rađanje u snu najavljuje i nove stavove, nove početke ili velike događaje.

Read more...

Sanjati poznatu ličnost

Ako sanjate da ste poznata ličnost, znači da su vaše aspiracije i stremljenja mnogo daleko od realnih i dostižnih u sadašnjem trenutku.

Read more...

Sanjati preljubu

Ako sanjate da ste prevarili ili da varate svog partnera (supružnika), znači da u vama postoje osjećanja samo-krivice i samo-optužbe. Dakle, ovakvi snovi ne znače da će se to desiti i u realnosti.

Read more...

Sanjati prijatelja

Prijatelj Iz ugla psihologije, vidjeti prijatelja u vašim snovima znači da vam se vraćaju oni aspekti ličnosti koje ste potisnuli ali koji su spremni da isplivaju na površinu svjesnog i koje ste vi spremni da prihvatite.

Read more...

Sanjati prozor

Sanjati prozor znači imati svijetle nade, široke mogućnosti i uvide. Ako je prozor mračan, znači da ste pomalo izgubili ili upravo gubite svoju vitalnost i funkcionalnost čula.

Read more...

Sanjati prste

Ako sanjate kako posmatrate svoje prste u snu to je znak vaše fizičke ili mentalne oštroumnosti. Prsti su znak manipulacije, akcije i neverbalne komunikacije.

Read more...

Sanjati psa

Vidjeti psa u snu simbol je lojalnosti, darežljivosti, zaštite, intuicije i vjernosti. Dakle, ako sanjate psa, vaš nesvjesni um vam poručuje kroz snove da su u vašem životu zastupljene ove izuzetno snažne vrijednosti i dobre namjere što će vam omogućiti da napredujete u životu i da postignete uspjeh.

Read more...

More Articles...

  1. Sanjati pticu

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy