Sanjati oblak

Oblaci uglavnom simbolično predstavljaju Vaša osjećanja. Osobe koje često sanjaju oblake u bilo kojoj boji i veličini, znak je da se previše oslanjaju na snove, ideale i maštu, i da veoma često „lebde“ daleko od stvarnog života.

Read more...

Sanjati oca

Ako sanjate oca, znači da se bavite pitanjima autoriteta i zaštite. Vrijeme je da u vama proradi „očinska“ strana, samostalnost, sigurnost, da se osnažite kao ličnost kako biste se mogli više osloniti na samog sebe. Svakako razmislite o vašem trenutnom odnosu sa ocem i kako ga vi, duboko u sebi, doživljavate i prihvatate.

Read more...

Sanjati odjeću - oblačenje

Odjeća je simbol vašeg Javnog Ja i onoga kako vas drugi doživljavaju. Odjevanje je jedan vid predstavljanja i komunikacije sa okolinom. Isto tako, odjeća je i pokazatelj našeg statusa, stoga ako sanjate da nosite odjeću koja vam ne pristaje i koju inače ne biste nosili u stvarnosti znači da pokušavate da obmanete druge i da se lažno predstavite drugima.

Read more...

Sanjati ogradu

Sanjati ogradu znači da definitivno u vašem životu postoje neke nezaobilazne prepreke, barijere koje su preočigledne a vi ih nikako ne sagledavate u njihovoj punoj snazi i veličini. Kao da vas neko ili nešto ograničava i sputava da se slobodno izrazite ili da dođete uopšte do izražaja. Je li u pitanu posao, neki odnos, ljubavna veza? Odgovor na to pitanje znate najbolje vi sami.

Read more...

Sanjati okean

Snovi o okeanu, kao i ostali snovi koji se tiču vode, predstavljaju emocije, osjećanja, uspomene onoga ko sanja. Ovakav san može značiti duhovno okrepljenje, mir i obnovu. Istovremeno, san o okeanu, može značiti da prolazite kroz strane života koje su tajanstvene za vas.

Read more...

Sanjati oko

Vidjeti svoje oči u snu znak je prosvjetljenja, znanja, spoznaje, razumijevanja, shvatanja, intelektualne osviještenosti. Nesvjesne misli možda treba da isplivaju na površinu? Ovo je posebno naglašeno ukoliko sanjate da su vam oči okrenute ka iznutra, da vidite unutrašnjost svoje glave. Ovakvi snovi podupiru oslanjanje na intuiciju.

Read more...

Sanjati orla

Orao u snu simbolizira plemićku krv, ponos, neustrašivost, slobodu, superiornost, hrabrost i moćnu intelektualnu snagu. Isto tako, orlovi su i znak samo-obnove i konekcije sa duhovnošću. Vaša borba će biti strašna i hrabra sve dok ne otkrijete svoje najviše ambicije i najveće želje.

Read more...

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy