Sanjati nestajanje - nestati

Ako sanjate kako ljudi ili predmeti nestaju pred vašim očima, znači da se osjećate nesigurno i anksiozno kda pomislite da je moguče da vaša voljena osoba jednog dana jednostavno digne jedra i ode iz vašeg života. Osjećate kao da se ne možete osloniti ni na koga u životu i da ćete jednog dana završiti sami.

Read more...

Sanjati nezgodu

Ako sanjate da ste doživjeli saobraćajnu nezgodu znači da se vaša vaša vjerovanja, životni stil ili ciljevi međusobno sudaraju odnosno da vaša vjerovanja nisu u skladu sa vašim ponašanjem ili sa vašim životnim ciljevima i obratno.

Read more...

Sanjati noge

Vidjeti svoje noge u snu znači pridobijanje svog samopouzdanja da se uspravimo i preuzmemo kontrolu. Ovo također označava napredak i sposobnost snalaženja u životu.

Read more...

Sanjati nokte

Ako sanjate svoje prste i, iz nekog razloga, počenete primjećivati svoje nokte, znači da u životu podižete visoko svoje odbrane. Obratite pažnju na dužinu noktiju, na njihovu boju, urednost, stanje kako biste lakše dalje tumačili svoj san. Dugi nokti su znak vašeg besposličarenja. Ne preuzimate inicijativu i niste osoba od akcije.

Read more...

Sanjati novac

Prema tumačenju snova veoma je bitno u kojem kontekstu se novac sanja. Novac nikako ne smije da bude cilj, nego samo sredstvo u postizanju određenog cilja, koji se odnosi na lično zadovoljstvo čovjeka, pa tako može simbolično da predstavlja i način na koji neko sebi može da priušti užitak, osjećaj sigurnosti, i slično.

Read more...

Sanjati nož

Nož je simbol ljutnje, agresije i/ili razdvajanja. Trebate nešto „isjeći“ odnosno odstraniti iz svog života. Možda je u pitanju slabljenje ili presijecanje neke veze ili odnosa.

Read more...

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy