Sanajti kosti

Ako sanjate kosti znači da ćete otkriti neku od vaših ličnih, porodičnih ili društvenih tajni. Kosti su i simbol skrivenih snaga koje još niste prepoznali.

Read more...

Sanjati kafanu

Sanjati kafanu – je san koji upućuje na duhovni život i simbolično predstavlja potrebu čovjeka za promjenom i transformacijom, a u isti mah i nezadovoljstvo postojećim načinom života. San o kafani najčešće se javlja kao kompezacija za monoton stil življenja, u kojem je svaka promjena značajna, pa tako i na ovom polju društvenog života.

Read more...

Sanjati kafu

Ako sanjate da vam treba šoljica kafe, ili da je pijete, znači da vam treba još uvida i znanja prije nego donesete neku odluku vezano za vaš posao/vezu.

Read more...

Sanjati kavez

Ako ste u vašem snu zatvoreni u kavez onda je to znak da u svom životu proživljavate period inhibicija, zabrana i bespomoćnosti. Osjećate se vezano, ograničeno i suzdržano u trenutnoj vezi ili poslovnom projektu.

Read more...

Sanjati kišu

Kiša koja pada simbolično predstavlja plač i tugu, a kada pokisnete, onda kiša predstavlja pročišćavanje, olakšanje i nestanak problema sa kojim ste opterećeni.

Read more...

Sanjati ključ

Ključ je simbol mogućnosti, pristupa, kontrole, tajni, slobode, znanja i odgovornosti. Ako sanjate ključ moguće da zaključavate svoje unutrašnje emocije, ili ih otključavate? Možda otključavate odgovor na neki problem?

Read more...

Sanjati knjigu

Knjiga u snovima označava mir, spokoj. Približavate se svojim ciljevima polako, sigurno i usklađenim ritmom. Knjige su, sasvim logično, simbol znanja, intelekta, informacije i mudrosti.

Read more...

Sanjati konja

Konj je simbol snage, jačine, izdržljivosti, moći, zrelosti i seksualne potencije. On predstavlja fizičku snagu i energiju koja je neukroćena, tako da san o konju usmjerava na kroćenje te energije. Ovaj san upućuje da razmislite o sopstvenim postupcima, a vidjeti konja u snu ukazuje na to da treba da „ukrotite“ svoju aroganciju, nadmoć i ne dajete sebi pravo da mislite da su drugi manje vrijedni od Vas. San u kojem jašete konja simbol je poslovnog uspjeha, dolaska do više društvene pozicije i generalno ostvarivanja na društvenom polju. Ipak, nerijetko ovakav san upućuje da je cilj ostvaren nedozvoljenim sredstvima, i da se vodi maksimom „cilj opravdava sredstva“. Ako je konj neukrotiv ili ako vidite isto tako neukrotivo krdo konja u snu, tada je riječ o Vašoj potrebi za slobodom, o sputanom duhu, ali veoma često o osobi koja ne umije da se kontroliše, kako misli, tako i svoja burna osjećanja, iz čega može da proistekne osjećaj neodgovornosti i dužnosti. Neukrotiv konj ili krdo konje koje pak jašete predstavlja nekontrolisane strasti i emocije i predstavlja neobuzdane seksualne želje.

Bijeli konj simbol je svega lijepog, napretka, prosperiteta, radosti, užitka, zdravlja. Kako je simbol svih čistih i pozitivnih osjećanja, tako ovaj san upućuje generalno na lijepe stvari u životu. Ipak, san u kojem jašete na bijelom konju mogao bi da označava i problem sa seksualnošću i intimom.

Crni (tamni) konj odnosi se na nešto nedokučivo, nepoznato, divlje i neukrotivo. Ujedno predstavlja moguću rizičnu situaciju, odluku ili nepromišljenost, a upravo iz ljudske potrebe da se otkrije ono što je misteriozno, nepoznato, nejasno ili zabranjeno.  

San u kojem vodite razgovor sa konjem upućuje na znanje o nečemu. Obratite pažnju na ono što Vam konj govori da biste mogli da shvatite poruku. Kada razgovarate sa tamnim konjem, tada riječi mogu da potiču iz Vaše podsvijesti i upućuju na on o što je skriveno i što Vas muči. Svijetao konj sa kojim razgovarate opominje Vas na tugu i potrebu da budete empatični, te saznate ko od Vaših najbližih pati. Ovo je podstrek i upućivanje na to da budete ruka spasa koja bi jednom mogla i Vama da zatreba. 

Sanjati kopanje

Ako sanjate kako kopate znači da u stvarnosti naporno radite na otkrivanju istine u nekoj problemskoj situaciji koja vas proganja. Preopterećeni ste otkrivanjem detalja o sebi, svojoj reputaciji, identitetu, onome šta drugi misle i znaju o vama itd.

Read more...

Sanjati kosu

Kosa u snu predstavlja simbol ženstvenosti/muževnosti, odnosno skrivenu seksualnost. Ona predstavlja osjećanja i poput senzualnosti, čežnje, nježnosti, strasti i želje, a san o kosi tumači se u okviru situacije ili okolnosti u kojima sanjate.

Read more...

Sanjati kravu

Krava označava pasivnu i poslušnu prirodu. Poštujete i slušate druge bez pogovora i postavljanja pitanja.

Read more...

Sanjati krevet

Vidjeti sebe u krevetu predstavlja vaš intimni dio i otkrivanje vaše seksualnosti. Ako sanjate kako spavate u svom krevetu, onda to znači da se osjećate sigurno i potpuno psihički opušteno. Možda tragate za blagodati doma, za mirom ili nekim vidom bijega?

Read more...

Sanjati krov

Ako sanjate da vidite krov u svom snu znači da osjećate neke određene unutrašnje barijere između sva stanja svoje svijesti. Štitite svoju svijest, svoje mišljenje i stavove. Ovakav san vam daje sliku sebe i onoga kako sebe doživljavate.

Read more...

Sanjati krug

Krug je simbol perfekcije, potpunosti i besmrtnosti, ali i beskrajnog ponavljanja, monotonije i rutine. Možda ste vrtite u začaranom krugu i čini vam se da ne možete izaći iz neke situacije koja je za vas destruktivna?

Read more...

Sanjati krv

U snovima, krv je simbol života, ljubavi i strasti ali i razočarenja.

Read more...

Sanjati kuću

Kuća predstavlja vašu sopstvenu dušu i poimanje sebe. Posebne prostorije u kući predstavljaju posebne aspekte vaše psihe. Uopšteno, tavan je simbol intelekta, podrum je nesvjesni dio, itd.

Read more...

Sanjati kupatilo

Ako sanjate da ste u kupatilu znači da biste trebali obratiti više pažnje na vaše instinktivne potrebe. Moguće da osjećate teret/osjećanja koja trebate malo „popustiti“. Isto tako, kupatila predstavljaju čistunstvo i samo-obnovu. Treba da se pročistite, psihički i emotivno!

Read more...

Sanjati kutiju

Kutija u snovima označava našu instinsktivnu prirodu i destruktivne nagone. Isto tako, kutija označava i težnju da neke dijelove sebe zatvorimo i zaštitimo od spoljašnjeg svijeta. Kutija je simbol ograničenja i zabrana.

Read more...

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy