Dobro došli, gost
Korisničko ime Lozinka: Zapamti me

vjenčanica
(1 pregleda) (1) gost
Dobrodošli na online tumač snova

Recite nam sve o vašim snovima i otkrijte njihovo značenje. Ukoliko niste našli odgovarajuće tumačenje na našem sajtu zatražite to ovdje.
  • Strana:
  • 1

TEMA: vjenčanica

vjenčanica pre 8 godina, 3 meseci #48

  • Francesca
Sanjala sam da je dan mog vjenčanja. Svatovi su stigli i svi su sretni osim mene. Ja se ne želim udati za tog mladoženju. Oblačim predivnu vjenčanicu, crne čarape, crne cipele sa crvenim detaljem i pokušavam objasniti mami i tetki da se ja zaista ne želim udati i da ću prekinuti te svatove. Oni me uvjeravaju da je za to kasno i da jednostavno to moram obaviti. U panici pokušavam poderati vjenčanicu sa sebe, ali mi ne uspjeva. U glavi mi odzvanja 'ako ju pokidam vjenčanja neće biti'. Na kraju, tetka uzima škare i pomaže mi pokidati vjenčanicu.
San vrlo sličan ovome sam imala i prije nekoliko mjeseci, kada sam na dan vjenčanja kupovala donji dio vjenčanice, cipele nisam imala pa sam ih morala posuditi te sam isto ostavila nepoznatog mladoženju usred svatova.
Inače, nisam udata ne planiram vjenčanje niti sam u vezi
Unaprijed zahvaljujem na pomoći

Odgovor: vjenčanica pre 8 godina, 3 meseci #49

  • Sanolog
Taj san po meni je više ekspresija vašeg straha od obaveza od toga da se obavežete i vežete za nekoga.

Vjenčanje je događaj koji predstavlja jedan od najvažnijih događaja u životu. Tada se donosi veoma važna odluka. Tako da i u tom smislu možemo da tumačimo san. MOžda ste sada u periodu ili fazi života kada morate donijeti odluku o tome kamo i kako dalje.

Budući da u snu kidate tu vjenčanicu moguće je sve to shvatiti kao bunt protiv ustaljenog kanonizovanog, konvencionalnog načina života. Da li ste osjećate u sebi taj revolt protiv standardnog šablona brak - kuća - djeca - posao.

Odgovor: vjenčanica pre 8 godina, 3 meseci #50

  • Sanolog
A evo ovdje smo vec pisali o tome

sanjati.com/sanjati-vjencanje.html

Odgovor: vjenčanica pre 8 godina, 3 meseci #51

  • Francesca
Zahvaljujem na tako brzom odgovoru.
Kod mene je situacija zapravo suprotna; brak i djeca su moja velika želja, zapravo jedina karika koja mi trenutno nedostaje u životu i to je razlog zbog kojeg mi ovakvi snovi stvaraju konfuziju.
Lijepi pozdrav!

Odgovor: vjenčanica pre 8 godina, 3 meseci #52

  • Sanolog
Zapravo i nije toliko suprotno. Ukoliko bolje razmislite i zapitate se šta čovjeka više opterećuje nego upravo najveće želje i bitne odluke. Sada je potpuno jasno da iz vaše želje snovi dolaze takvi kakvi su ali kao odraz straha ili čežnje za tim istim. Strah vas kako će se to odigrati i da li ćete već jednom uspjeti srediti svoj život. To je svakako velika odluka za koju čovjek mora psihički da se prirpemi.

Odgovor: vjenčanica pre 8 godina, 3 meseci #60

  • Francesca
Dovoljno da dobro razmislim...
Hvala!
  • Strana:
  • 1
Vreme za kreiranje strane: 0.36 sekundi

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy