Sanjati zube

Snovi o ispadanju zuba su jedni od najčešćih snova. Tipičan scenario ovoga sna bi bio da vam ispadaju zubi i vi tako stojite sa punom šakom zuba dok oni padaju, jedan po jedan. Moguće je da sanjate i kako vam rastu truli ili krivi zubi. Ovakvi snovi nisu toliko strašni i šokantni ali mogu vas pratiti naredni dan, možete biti opterećeni njima.

Jedno od tumačenja snova o zubima kaže da kroz ovaj san izražavate strahove o tome kako vas drugi vide ili kako vas drugi doživljavaju. Znamo da je lijep osmjeh temelji na lijepim zubima tako da nam je bitan i njihov izgled što daje potvrdu ovakvom tumačenju sna. A znamo i da je osmjeh važan u osvajanju druge osobe. Zubi su važna karakteristika za vašu privlačnost i kako se predstavljate drugima, otuda i svi ovi strahovi.

Moguće je da imate strah od odbacivanja, seksualne impotencije kao posljedice starenja. Neka istraživanja su pokazala da žene u menopauzi imaju češće ovakve snove od ostalih.

Postoje i ona tumačenja koja smatraju da snovi o ispadanju zuba potiču iz straha da će te dovesti sebe u neku neprijatnu situaciju, da će te ispasti budala ili smjesni. Ovakvi snovi proizašli su iz vaših pretjeranih birga i strahova. Moguće je da se ne osjećate spremno za neki zadatak koji je pred vama. Najčešće, ovi strahovi su neosnovani. Ponekad je ono što vi zamislite mnogo gore od realnosti.

Zanimljivo je i tumačenje koje polazi od zuba i njihove namjene. Zubima grizemo, žvaćemo, kidamo. U tom smislu zubi simbolizuju moć. Stoga, gubitak zuba može značiti gubitak moći. Možda imate problema sa izražavanjem i pridobijanjem pažnje. Osjećate se frustirano jer imate utisak da se vaš glas ne čuje. Takve situacije mogu vas kod vas proizvesti osjećaj inferiornosti i nedostatak samopozudanja u nekim situacijama ili uopšte u životu. Ovakav san može značiti da budete agresivniji i da vjerujete u važnosto onoga što imate da kažete.

Tradicionalna shvatanja smatraju da nedostatak zuba, njihovo ispadanje predstavlja neuhranjenost ili lošu ishranu.

Biblijsko tumačenje sna o ispadanju zuba ili nemanju zuba ukazuje da više povjerenja imate u čovjekovu riječ nego u Božiju.

U Grčkoj kulturi, kada gubite zube ili kada su oni truli to je znak da je vaš blizak član porodice bolestan ili čak na samrti.
Kinesko tumačenje polazi od toga da će vam zubi ispasti onda kada ste lagali. Isto tako, Kinezi smatraju da ispadanje zuba može značiti novac, što se zasniva na legendi o tzv. Zubić vili.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy