Sanjati zmiju

Vidjeti zmiju ili sanjati njen ujed označavaju skrivene strahove ili brige koje predstavljaju prijetnju u životu. Vaš san vas možda upozorava na nešto čega još niste svjesni u stvarnosti. Isto tako zmija zbog svog oblika nosi simboliku falusa, odnosno ona predstavlja iskušenje, izazov, opasnu ili zabranjenu seksualnost.

Konkretno, ukoliko sanjate da vam se zmija nalazi u krevetu, to znači da se osjećate seksualno nadjačani. Možda se osjećate neiskusno, nervozno ili jednostavno nesposobni da postignete cilj. Strah od zmija u snovima simboliše strah od seksa, intimnosti i vezivanja. Isto tako zmija može označavati i neku osobu u vašoj blizinina na koju se ne biste trebali oslanjati, jer je bezobzirna i okrutna.

Kao pozitivan simbol, zmije predstavljaju izlječenje, transformaciju, znanje i mudrost. Upućuju na samo-obnavljanje i pozitivnu promjenu. Vidjeti zmijsku košuljicu znak je zaštite od bolesti. Vidjeti zmiju koja ima glavu na oba svoja kraja znači da se osjećate rastrgnuto između dva suprotna smjera kretanja.

Osjećate preopterećenost i ne znate jeste pošli ili ste došli. Vaše akcije su kontraproduktivne. Ovakvi snovi upućuju i na komplikacije u ljubavnim vezama, npr. na postojanje ljubavnog trougla. Isto tako, snovi o zmijama mogu označavati i želju za djecom. Ako sanjate da jedete živu zmiju, to je znak vaše potrebe i želje za intimnošću i seksualnim zadovoljenjem. Vašem životu nedostaje senzualnosti i strasti.

Pokušajte povezati vaše realno, lično osjećanje prema zmijama, iskustvo straha koje ste nekada osjetili i sjetite se situacije na koju vas riječ zmija prvo asocira. To bi bio najbolji start za vaše dalje tumačenje snova jer jedino tako počinjete pravi dijalog sa svojim nesvjesnim dijelom, tako komunicirate sa svojim unutrašnjim Ja koje vam nešto pokušava reći, sugerisati ili vas jednostavno rastrzati iz vaše uspavane stvarnosti.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy