Sanjati želju

Želja i ljubav su krila za velika djela. (Gete)

Želja ne prestaje ispunjnjem želje. Svako novo ostvarenje želje potiče žeđ za novim sticanjem, kao što novo gorivo jače razgorjeva vatru. (Mahabharata)

Želja je ishodište pa čak i prava bit vjere. Kada čovjek ne bi imao želja ne bi imao ni bogova. (Ludvig Fojenbah)

Svi ovi citati govore o ljepoti i neophodnosti želja u našem životu. Sigurno se pitate šta je sa onim željama koje poželite u snu, kakva li su njihova značenja?

Ukoliko se kroz vaš san provlači osjećaj da nešto želite ili ste sanjali kako ste poželjeli neku želju u snu, vaš san znači da u budnom životu postoji nešto za čime čeznete, nešto što nemate a htjeli bi ste imati.

Istovremeno, ovaj san ukazuje na vaša dostignuća i nade za budućnost. Vaše želje iz budnog života, provlače se kroz vaš san. San takođe može djelovati stimulativno na vas, podstičući vas da probudite u potrazi za nečim novim.

San u kome ste poželjeli nešto, može imati i alternativno značenje. Prema ovom značenju ovakav san može značiti neodlučnost. To znači da vas, vaš san, upozorava da budete odlučniji i agresivniji u onome što radite.

Osim tumačenja snova sa psihološkog aspekta, navešćemo i neka narodna tumačenja ovoga sna. Naravno, trebate znati da su ona protkana sujevjerjem i tradicijom. Prema ovim tumačenjima, ukoliko ste poželjeli nešto u snu a ne sjećate se šta, vama predstoji poslovni uspjeh. Sa druge strane, ukoliko se sjećate šta ste poželjeli u snu, poslovni uspjeh će izostati ali će te imati napredak u porodičnom životu i okruženju.

Jedno od narodnih tumačenja kaže, da ovaka san predskazuje dug život.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy