Sanjati žeđ

Često se u narodu kaže kako se može bez hrane ali ne i bez vode. Osjećaj žeđi sigurno nije prijatan. Sigurno vam se dešavalo da osjećate žeđ u snu pa čak da vas ona i probudi.

Ukoliko ste zaista žedni, ovakav san nema neko posebno značenje, već oslikava trenutnu situaciju u kojoj ste se našli. Ovakvi snovi su i najčešće vezani uz stvarnu žeđ. U tom slučaju vodite računa da uvijek kraj kreveta imate čašu vode.

Ipak, psiholozi su dali jedno stručnije tumačenje ovakvog sna. Prema tim tumačenjima osjetiti žeđ u snu povezuje se sa potrebama i težnjama koje niste zadovoljili i ostvarili u budnom životu. Takav san ukazuje na emocionalnu prazninu. Razmislite o tome šta vam u životu nedostaje i kako to možete sebi nadoknaditi.

Ovaj san može značiti i to da vi tražite inspiraciju u nečemu, potrebna vam je motivacija ili jednostavno trebate podršku i nekoga ko će da vas pogura u životu ili onome što radite. Obratite se bližnjima i prijateljima za pomoć, sigurna sam da će te je dobiti.

Ukoliko ste sanjali žeđ a pri tome ste uspjeli da je ugasite u snu, ovaj san označava vašu sposobnost i jačinu da uspjete u onome što ste zacrtali, te ostvarenje želja. Vi ste jaka i odlučna osoba, samo naprijed.

Osim pomenutih tumačenja, sa psihološkog aspekta, tu su i narodna tumačenja. Prema tim tumačenjima, ukoliko ste osjetili žeđ u snu, znači da su vaše nade uzaludne. Možda ne trebate čekati da se problemi riješe sami od sebe već preuzeti stvari u svoje ruke.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy