Sanjati vjenčanicu

Sa psihološkog aspekta, snovi u kojima nosite vjenčanicu ukazuju da ocjenjujete i preispitujete vaše lične odnose. Ukoliko sanajte da vi ili neko drugi nosi vjenčanicu u neadekvatnoj situaciji za to znači da se osjećate inferiorni i nedostojini.

Snovi o vjenčanici se tumače odvojeno od ceremonije vjenčanja. Mogu predstavljati i sponu prošlosti i stvarnosti . Ovaj san može označavati i to da ste fokusirani samo na sebe i na svoj život. Narodna tumačenja kažu da ako sanjate pocjepanu ili prlavju vjenčanicu, ima nade za brak koji je doveden u pitanje zbog razočarenja.

Isti san, u kome sanjate prljavu vjenčanicu, može značiti i svađu sa bliskim prijateljem te mogući gubitak tog prijateljstva. Sanjate li samo vjenčanicu to je znak ugleda i poštovanja. Ako ste vi u vjenčanici moguća je velika šteta. San o vjenčanici može nagovještavati nova i uzbudljiva iskustva.

Možete sresti ljude koji će prerasti u vaše iskrene prijatelje i vi će te ih cijeniti zbog toga cijeniti. Neka tumačenja kažu još da sanjati vjenčanicu znači obaveze, velike odluke i žrtve. Ako je vjenčanica bijele boje to može značiti čistoću i jasnost ali može postojati i nešto što je maglovito u cijeloj situaciji. Ako je vjenčanica crne boje, to može značiti pobunu, postojanost i krutost.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy