Sanjati učitelja

Sanjati učitelja (prošlog ili sadašnjeg) znači da ste u potrazi za nekim savjetom, nekom informacijom, znanjem ili vam jednostavno treba vođa. Okrenuli ste se prema nekoj novoj životnoj stazi i spremni ste da učite iz tuđih primjera i tuđeg ličnog iskustva. Koju lekciju vam daje taj učitelj/nastavnik u snu? Iz kojeg predmeta?

Učitelj je i psihološki povezan sa pitanjima autoriteta i potrebe za odobravanjem i podrškom. Sagledajte bolje svoj trenutni život. Da li se u nekim situacijama osjećate kao da ste učenik, kao da ste na testu i treba da savladate određena znanja i vještine kako biste položili taj test? Ne zaboravite da učenje traje cijeli život i da će se naša uloga učenika i uloga učitelja sve češće smjenjivati u životu.

Ako sanjate da ste vi učitelj/nastavnik, znači da osjećate potrebu da širite svoje znanje. Vjerovatno ste u posljednje vrijeme često u poziciji da dajete drugome usmjerenja i savjete. Možda čak u tome ponekad i pretjerujete držeći nekome predavanje? Procijenite situaciju i provjerite koliko se zapravo od vas traži neki savjet ili lično mišljenje, jer nekada možete napraviti i kontraefekat.

Ako ste i u stvarnosti učitelj/nastavnik, onda je vaš san samo odraz vaše svakodnevice. Preispitajte detalje sna, da li ima nešto neobično ili čudno u vašem snu? Da li kroz san rješavate neku problemsku situaciju koju niste uspjeli realno riješiti u razredu? Koliko je sadržaj sna povezan sa trenutnom situacijom na vašem poslu?

Ako sanjate da vodite ljubav sa nastavnikom/učiteljem znači da postoje još neke stvari o sexu koje treba da naučite.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy