Sanjati svijeću

Svijeća koja gori označava da će sreća i nada dolaziti u malim ali sigurnim dozama. Snivač je u životnoj fazi kada osjeća sigurnost i na red mu dolazi duhovno prosvjetljenje. Upaljena svijeća je simbol i intelekta, prosvjetljenja, svijesti i potrage za istinom.

Ugašena ili neupaljena svijeća označava osjećanja odbačenosti ili razočarenja. Snivač je doživio uspjeh ili nije ostvario zacrtane ciljeve. Ako bezuspješno pokušavate upaliti svijeću, to je znak skrivenog bola i tuge za gubitkom voljene osobe.

Ovakvi snovi vas upozoravaju da ne smijete potiskivati osjećanja u sebi nego ih trebate prepoznati, sebi priznati i otvoreno pokazati i tako ih se osloboditi. Ako se svijeća sama ugasi na vjetru to znači da se u vama gasi neki dio vas koji vam je nekada bio značajan. Došlo je vrijeme da prevaziđete neku situaciju ili odnos i napokon krenete dalje.

Ako posmatrate svijeću kako gori dok se potpuno ne istopi do kraja, znači da prolazite kroz fazu pretjeranog strahovanja od starenja i smrti. Suočite se sa ovim prirodnim procesima i prihvatite ih kao sastavni dio života. kod nekih ljudi se ovakvi snovi javljaju i kao upozorenje od njihove prestrašenosti da će postati seksualno impotentni.

Crvena svijeća u snu simboliše prisustvo neke intimne ili romantične veze, odnosno nagovještava mogućnost da se takva veza razvije ukoliko joj date šansu. Ovi snovi vas podstiču da budete strpljiviji, tolerantniji, da uložite više vremena i truda u upoznavanje neke osobe kako biste razvili svoju romansu. U suprotnom, nećete osjetiti međusobnu hemiju niti strast.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy