Sanjati smrt

Ako sanjate smrt nekog od svojih bližnjih znači da vam nedostaje određena osobina koja je karakteristična za tu osobu. Zapitajte se šta tu osobu čini tako posebnim i zašto je toliko volite? Možda vam to nedostaje u vašem odnosu i sa drugim ljudima.U vašem životu kao da je nestalo nešto što vas povezuje za tu osobu. Kao da više ne igra tako značajnu ulogu u vašem životu kao što je to bilo do sada. Npr, smrt roditelja (koji su još uvijek živi u stvarnosti) znači da prolazite kroz izvijesnu promjenu odvajanja, osamostaljivanja, sazrijevanja i vaši roditelji tu mijenjaju svoju ulogu, htjeli to oni ili ne.

Ako sanjate kako lažirate sopstvenu smrt znači da, iz nekog razloga, želite potpuno novi početak, novi identitet, novu sredinu u kojoj biste živjeli i rasli. Međutim, ovo ne znači da biste to trebali i uraditi. Ne živite na filmu, ali vaša podsvijest dramatizuje kako bi vam jasnije dočarala svoju poruku. Ono što trebate uraditi sada jeste da iskreno analizirate svoj život odvajajući stvari kojima ste zadovoljni od onih kojima niste. Ubrzo ćete uvidjeti na kom polju je neophodna promjena.

Ako sanjate da ste zaista umrli znači da trpite unutrašnje promjene, transformaciju, otkrivate neke nove dijelove sebe kako biste pozitivno napredovali u svom razvoju. Prolazite kroz period tranzicije nakon kojeg ćete, sigurno, izaći prosvijetljeni i produhovljeni. Iako ovakvi snovi izazivaju, sasvim logično, osjećanja straha i strepnje, često nose sasvim suprotnu, pozitivnu simboliku.

Snovi o sopstvenoj smrti često su nagovještaji velikih promjena ličnosti. Okretanje novog lista u životu i ostavljanje tj. „sahranjivanje“ prošlosti za sobom. Umiranje nije nešto negativno, mada se to ljudima često čini jer za sobom ostavljaju tužne osobe kojima nedostaju. Zatvaranje jednih vrata i okončavanje jednog dijela postojanja automatski znači početak nečeg novog i drugačijeg. Naravno, radi svoje slikovitosti i uvjerljivosti, vaša podsvijest vam kreira sliku fizičke smrti, a zapravo je ovdje riječ o smrti jednog dijela vas, emotivna ili psihička reinkarnacija. Ipak, postoji i tamna strana mjeseca.

Snovi o sopstvenoj smrti predstavljaju i vaš udio u nekoj duboko bolnoj, nezdravoj ljubavnoj vezi koja je za vas destruktivna i štetna. Moguće da se zbog toga osjećate ugušeno ili depresivno tokom dana, pa se stoga vaše raspoloženje prenosi i u vaše snove. Toliko želite pobjeći iz tog nezdravog odnosa u koji ste se zapleli, te vas vaša podsvijest oslobađa muka snovima o smrti kao konačnom oslobađanju. Ipak, ovo treba da doživite samo kao emotivni i donekle fizički ventil i relaksaciju kako biste smogli snage da se sa problemom ubuduće bolje nosite. Isto tako, moguće je i da je vaš um preokupiran nekom dragom osobom koja ima smrtonosnu bolest ili je na samrti. Želite nekako da joj ublažite patnju i bol, da joj skratite muke, ali vaša savjest vam ne dozvoljava da joj učinite ništa nažao stoga, u snu, podnosite sebe kao žrtvu. Vaš osjećaj odgovornosti i sažaljenja je izrazito snažan.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy