Sanjati šišmiša - slijepog miša

 

Slijepi miševi (šišmiši) simbol su nečistoće, demona i neprijatnosti. Međutim, oni označavaju i ponovno rođenje i neostvarene potencijale. Ovakvi snovi vam šalju poruku da se trebate riješiti starih navika, starih „demona“ koji vas sputavaju i koče. Vaša trenutna staza nije više u skladu sa vašim novim razvojem i ciljevima.

Ovakvi snovi vas upozoravaju i da, poput slijepih miševa, slijepo ulijećete u neku situaciju ili posao koje nedovoljno dobro poznajete. Ponovno razmotrite pažljivo sve činjenice, raspitajte se o vrsti posla, količini obaveza i odgovornosti, o reputaciji nove firme ili poslodavca, o sigurnosti novog donatora ili sl.

Snovi sa šišmišima možda upućuju i na vaš osjećaj ludosti ili otkačenosti. Možda je to dio vas koji potiskujete, uporno obuzdavate i držite pod kontrolom, ali eto, vaša potreba ipak „izleće iz mraka“ na dnevnu svjetlost. Shvatite ovo kao dobru opasku, kao smjernicu, a ne kao prigovor ili zamjerku. Neka vas nova saznanja o vama samima zabavljaju i intrigiraju, ne dozvolite im nipošto da vas plaše ili zabrinjavaju. Bijeli šišmiš simbolizuje smrt člana porodice.

Crni šišmiš je simbol lične propasti. Može biti nagovještaj ili opomena, a ne ucrtana sudbina, zato ne doživljavajte to kao fatalno i apokaliptično nego kao izazov da preispitate svoje trenutne kapacitete i ciljeve, kao i da ponovno razmislite o svojim narednim potezima u profesionalnom i privatnom životu. Ako sanjate vampira, znajte da u vašem životu postoji osoba koja iz vas izvlači samopouzdanje, energiju ili vas iskorištava na neki drugi način.

Ne zalećite se u osuđivanju neke određene osobe prije nego dobro razmislite i ne budete potpuno sigurni da ste shvatili poruku sna i „otkrili“ ime svog energetskog vampira. Nije rijetka situacija da se iza maske vampira krije neka potpuno neočekivana osoba, za čiji negativan uticaj na nas nismo uopšte bili svjesni.

Međutim, šišmiši nemaju uvijek samo negativna značenja ukoliko se jave u snovima. Nekada tumačenje zavisi i od njihovog broja javljanja u snu. Na primjer, prema kineskoj tradiciji, pet šišmiša označava dobro zdravlje, dugovječnost, spokoj, bogatstvo i sreću.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy