Sanjati sat

Sat je simbol brzine i neumoljivosti vremena, ali on je dio stvarnosti koji se podrazumijeva i rijetko kad je centar naše pažnje. Ali, ako se pojavi u snovima, alarmantnost, hitnoća nekog posla, nekog odgovora, neke snivačeve reakcije je neupitna!

Ima mnogo ličnih razloga zašto bi se snivač mogao osjećati uspaničeno, pod pritiskom vremena i brzine svijeta u kojem se kreće svaki dan. Danas se skoro svi poslovi i projekti zbijaju u tijesne rokove, i prevelik pritisak se stavlja na pojedinca koji treba da se brzo snađe, skoncentriše na problem/zadatak i ubrza svoje djelovanje i svoju efikasnost.

Sat je simbol otkucaja ljudskog srca i može označavati i emotivni dio osobe koja ga sanja. Ako u snu sat odjednom stane, znak je smrti ili nekog naglog i neumoljivog prekida. Trebalo bi da snivač obrati pažnju na vrijeme u koje su se kazaljke zaustavile. Ove cifre imaju značajnu ulogu u daljem tumačenju ovakvog sna.

Ako u snu sat ubrzano radi, kazaljke kao da su poludile i kreću se u različitim smjerovima, bez kontrole, znači da snivač u stvarnom životu treba da se sabere i preispita svoje ciljeve i prioritete u životu jer očito prolazi kroz fazu konfuzije i dezorjentisanosti u vremenu.

Vrijeme nije uvijek na našoj strani, nažalost. Ako u snu kazaljke idu unazad, svijest pokušava skrenuti pažnju snivaču da je obrnuo svoj smjer kretanja i da se vraća u prošlost umjesto da razmišlja i djeluje u pravcu svoje budućnosti. Ma koliko neuspjeha, razočarenja ili prepreka imali u trenutnom životu, prošlost nikada nije skrovište u koje treba bježati, nego upravo suprotno – vaš podsvjesni um vam govori da je vrijeme da zaustavite kazaljke, suočite se sa preprekama sve dok ih ne savladate kako bi vaše kazaljke opet išle lagano ali sigurno naprijed.

Snovi u kojima snivač sam podešava sat označavaju opomenu da bi se trebalo uložiti više napora u rad kako bi se ostvario neki zacrtani cilj ili postigao neki rezultat.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy