Sanjati rijeku

 

Voda generalno kao izvor života predstavlja i takve pojmove: rađanje, život, stvaranje, rodnost. Rijeka alternativno simboliše radost, zadovoljstvo, prosperitet i napredak, kao i duhovni mir i plodnost.

Mirna rijeka u snu predstavlja život koji ide svojim tokom, pravolinijski, bez lomova, padova, ali i uspona. Ovakav život je monoton, pa san o mirnoj rijeci može da bude opomena da se probudi svijest o tome, mogućnost pokretanja i dinamičnijeg života.

Nemirna rijeka je slika i nemirnog života, a osoba koja je sanja može imati problem sa fokusiranjem na životne ciljeve, te biti sklona nepotrebnim i nepromišljenim rizicima.

Bistra rijeka ukazuje na pravi trenutak za napredak, ostvarenje želja i ciljeva, a ona simbolično predstavlja otvoren i čist put prema svemu tome. Takođe, bistra rijeka upućuje i na dobro zdravstveno stanje.

Rijeka koja je puna riba simbol je materijalnog dobitka, bogatstva ili iznenađenja koje ćete dobiti u skorijem periodu.

San u kojem prelazite rijeku, označava moguću prepreku koju treba da pređete na putu do ostvarenja cilja, ali isto tako opomenu da na tom putu budete istrajniji, uporniji, i ne odustajete od onoga što želite.

Mutna rijeka nagovještava bolest, materijalni gubitak, te genralno neuspjeh na bilo kojem planu.

Rijeka koja presušuje označava neuspjeh, ali ovaj neuspjeh najčešće se odnosi zbog nedostatka entuzijazma, kao simbol presušivanja volje, ideja i želje

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy