Sanjati ribu

Riba je i stari simbol hrišćanstva i Hrista i Hristove svjesnosti. međutim, ukoliko se javi u snu može imati i mnoga druga značenja. Uglavnom je pozitivan simbol ukoliko se javi u bistroj i čistoj vodi. Mutna voda u snovima ima negativnu simboliku i uglavnom se povezuje sa teškim vremenima, bolestima, neimaštinom, gladi i sl.

Riba koja pliva u vodi simbol je saznanja o sebi, uvida u svoj nesvjesni um. Uhvatiti ribu dakle znači uhvatiti i izvući na površinu nešto što je bilo skriveno u našem nesvjesnom. Riba u vodi predstavlja i začetak, ideju, plivanje ka nekom cilju. U mnogim drevnim kulturama, riba je simbol plodnosti.

Ovakvi snovi javljaju se ženama na početku trudnoće. Ne zaboravimo da u narodu (s razlogom) postoje poređenja „ćuti kao riba“, što implicira čuvanje tajne, vjernost i povjerenje. Ovo se povezuje i sa osobama rođenim u znaku Ribe koji znaju biti izuzetno dobri čuvari tajni, pa stoga i dobri prijatelji. ova simbolika može upućivati i na određena pitanja u pogledu emotivnog života odnosno trenutnog ljubavnog odnosa sa nekim.

Riba je vodeni, emotivni znak i ukoliko se javi u snu osobi koja je zaljubljena, znak je obostrane ljubavi i dobre zajedničke sreće. Riba se smatra hranom za dušu. Stoga sanjati da jedemo ribu označava unos energije, sreće i hranljivih tvari poput duhovnosti, vjere, morala i drugih hrišćanskih vrlina.

I snovi o spremanju jela sa ribom označava isto tako unošenje duhovnih osjećanja i znanja u tijelo. Čišćenje ribe u snu predstavlja „prečišćavanje“ sadržaja koje predstavljate drugima, odnosno vaše cenzurisanje onoga dijela sebe koji ne želite javno izraziti odnosno pokazati drugima. Sanjati ribara predskazuje dobra vremena ispunjena srećom, blagostanjem i izobiljem.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy