Sanjati prijatelja

 

Prijatelj Iz ugla psihologije, vidjeti prijatelja u vašim snovima znači da vam se vraćaju oni aspekti ličnosti koje ste potisnuli ali koji su spremni da isplivaju na površinu svjesnog i koje ste vi spremni da prihvatite.

Neka tumačenja polaze od toga da sanjati prijatelja istog pola znači da se reflekutjete kroz tu osobu. Veze koje ostvarujete sa svojim prijateljima važne su da bi spoznali sebe. Obratite pažnju koje prijatelje sanjate i kakav je vaš odnos sa njima, kakve su njigove osobine, kako utiču na vas.

Moguće je da želite posjedovati neke od njigovih osobina. Vidjeti u snu prijatelja iz djetinjstva može se objasniti kao želja da se vratite u prošlost, u djetinjstvo, u vrijeme bezbrižnosti. To bi značilo da u svojoj svijesti želite pobjeći od svakodnevnih briga i problema koje imate kao odrasla osoba. Bilo bi korisno da razmotrite odnos koji ste imali sa svojim prijateljem i ono što ste od njega naučili kako bi shvatili koju poruku vam vaši snovi šalju.

Ovaj isti san može značiti da se ponašate djetinjasto, nezrelo i da je vrijeme da odrastete, prihvatite odgovornost i počnete se ponašati kao odrasla osoba. Sanjati smrt vašeg najboljeg prijatelja može simbolizovati smrt odnosno gubitak neke vaše osobine, nečeg u vama samima.

Pored navedenih postoje i tumačenja sa mističnim prizvukom: Sanjati prijatelja znači da bi mogli očekivati neke dobre vijesti. Sanjati prijatelje koji su sretni i zdravi može značiti da vam oni žele dobro ili se nadajte njigovoj skorijoj posjeti. Ako sanjate da vam je prijatelj u nevolji ili je uznemiren može ukazivati na njihovu skoriju bolest ili stres.

Prijatelj u tami, tamnoj odjeći može značiti da ste vi ili baš taj prijatelj u teškoj, komplikovanoj situaciji. Sanjati prijatelja u životinjskom obliku može značiti da je neko stao izmedju vas i vašeg prijatelja. Sresti prijatelja u snu značilo bi da će vam se desiti nešto neočekivano. San u kome jedete sa njim ukazuje na neprilike.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy