Sanjati ples - plesanje

Plesanje je simbol oslobađanja od svih stega i spona. Vaš život je usklađen i harmoničan. Ples je i znak sreće, blagosti, senzualnosti i seksualne želje. Neophodno je da unesete ove kvalitete u svoj život.

Ako sanjate kako plešete sa partnerom znači da prihvatate svoju intimu i da su u vama usklađeni i đenski i muški aspekt vas. Ako vi vodite, znači da vi i u stvarnosti držite kontrolu u svojim rukama. Možda čak i previše, pa ste ponekad pomalo naprasni, predominantni ili agresivni.

Ako sanjate kako idete na neki zvanični ples znači da su u vama osjećanja slavlja, uzbuđenja i radosti i vjerovatno predosjećate neki skorašnji uspjeh u životu. Sjećate se „plesa za život“ u Andrićevoj priči o Aski i vuku, u kojem je ovčica Aska plesala pred vukom kako bi dobila na vremenu i tako spasila svoj život? Svaki ples je jedan život za sebe – u njemu i kroz njega stvarate, proživljavate život sa mnogo više emocija i ekstaze nego bez njega. To je život! Otplešite ga! Ako sanjate djecu koja plešu to je znak srećnog porodičnog života. Ili već živite takav život, ili vam takav život uskoro slijedi. Okruženi ste izobiljem, zajedništvom, ljubavlju i srećom.

Ako sanjate ritualni ples nekog plemena znači da trebate obnoviti svoje veze sa duhovima i tradicijom, sa svojim spiritualnim dijelom sebe.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy