Sanjati odjeću - oblačenje

Odjeća je simbol vašeg Javnog Ja i onoga kako vas drugi doživljavaju. Odjevanje je jedan vid predstavljanja i komunikacije sa okolinom. Isto tako, odjeća je i pokazatelj našeg statusa, stoga ako sanjate da nosite odjeću koja vam ne pristaje i koju inače ne biste nosili u stvarnosti znači da pokušavate da obmanete druge i da se lažno predstavite drugima.

Nešto je „neprikladno“ u vašem životu. Možda se ponašate licemjerno? Otkrijte šta je vaše pravo Ja, ono koje predstavljate u snu ili ono koje živite u realnosti? Budite iskreni prema sebi, donesite odluku i budite to što stvarno jeste! Uvijek! Uprljana osjeća koju pokušavate očistiti u snu označava vaše pokušaje da se promijenite u realnosti. Treba da uvedete promjene u svoj način mišljenja i da se odreknete nekih svojih starih navika. Nova, čista odjeća simbol je novih stavova i potpuno nove ličnosti. Pronašli ste različite nove načine da se izrazite.

Ako nosite odjeću na kojoj su još uvijek etikete sa cijenom, znači da možda ulažete pretjerane napore u usvajanje novih stavova. Ako vam je toliko naporno možda to i nije tako pametno rješenje. Vjerovatno to nije vaše pravo ja i mnogo toga se nikada neće uklopiti u vašu pravu ličnost. Nastavite da probavate i tražite svoje pravo Ja. Stalno mijenjanje odjeće, presvlačenje, znači da ste stalno pod pritiskom da se prilagođavate prelazeći iz jedne u drugu životnu situaciju.

Neophodno je da etablirate svoj novi izgled kojeg ćete se držati i koji će biti stabilan i najadekvatniji za vas. Preuska odjeća u snu pokazatelj je vašeg osjećaja ograničenosti i sputanosti u stvarnosti. Možda vas neka bliska osoba (partner, roditelj, prijatelj) ograničava ne dajući vam prostora za vašu individualnost i ostvarenje vaših potreba? Možda vas vaše radno mjesto i zadaci ograničavaju. Saradnici nemaju dovoljno razumijevanja i nadređeni nemaju uvida u vašue prave sposobnosti i kvalitete. Preširoka ili prelabava odjeća označava vaš osjećaj neadekvatnosti.

Vjerovatno vam je i vaše samopouzdanje na vrlo niskom nivou u posljednje vrijeme. Kako god, pokušavate to prikriti od ostatka svijeta. Ako nosite neprikladnu odjeću za neku priliku znači da niste poptuno spremni za neki radni zadatak. Razmislite o kojem zadatku je riječ i posvetite malo više truda i vremena za pripremu kako biste ga što bolje realizovali. Poderana ili iznošena odjeća u snu, skreće vam pažnju na neke nedostatke ili greške u vašem načinu razmišljanja. Neke stvari koje vam se čine logičnim, drugima su besmislene. Provjerite podatke i način izvođenja svojih zaključaka. Otkrijte mjesto gdje dolazi do nepodudarnosti. Vjerovatno vam nedostaje još dobrih argumenata kako biste opravdali svoje mišljenje.

Snovi o šopingu, kupovini nove odjeće, znači da se osjećate strepnju vezano za uklapanje u neku situaciju. Mnogo želite da se što prije potpuno uklopite u svoju novu ulogu u životu. Ako sanjate da je sva vaša odjeća u ormaru bijela znači da je vaš način razmišljanja premračan i vaša podsvijest vas upozorava da je krajnje vrijeme da razvedrite misli. Možda prolazite kroz neku krizu. Vrijeme je da se suočite s pravim osjećanjima, otarasite se depresivnih i samosažaljivih misli, promijenite svoje stavove i nastavite dalje. Ako je vaša odjeća izokrenuta naopačke znači da ste antikonformista, osoba koja ima nove, liberalne ideje i često se svima suprotstavljate. Isto tako ovakvi snovi znače i da pokušavate da se zaštitite jer ne želite da budete povrijeđeni.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy