Sanjati oca

Ako sanjate oca, znači da se bavite pitanjima autoriteta i zaštite. Vrijeme je da u vama proradi „očinska“ strana, samostalnost, sigurnost, da se osnažite kao ličnost kako biste se mogli više osloniti na samog sebe. Svakako razmislite o vašem trenutnom odnosu sa ocem i kako ga vi, duboko u sebi, doživljavate i prihvatate. Očev karakter je jedno, a njegova inkorporirana ličnost u nama samima (arhetip oca) je nešto sasvim drugo. Jednostavno rečeno – naš nesvjesni um jako dobro zna razliku između realnog oca pojedinca i idealizoavnog, svevremnog oca koji uvijek ima iste karakteristike u svim mitovima, lgendama, bajkama i pričama. Pitanje koliko ste vi svjesni te razlike. Ovo je izutetno značajno kako biste znali koji od ta dva oca se javlja u vašem snu – realni ili idealni?

Ako sanjate kako vam je vaš otac umro (a u stvarnosti je živ), san vas upozorava da treba da nastavite sa oprezom u sprovođenju svojih poslova.

Ako ste ženskog pola i sanjate kako pokušavate da flertujete da svojim ocem, san vas upozorava kako imate očajnu potrebu da se više zbližite sa njim. Osjećate da vas otac ili ne sluša, ili ne pridaje dovoljno pažnje onome kroz šta prolazite trenutno u životu. Kao da se sve obija o zid i on ne reaguje na vašu potrebu za utjehom, podrškom, brigom i sl. Neophodno je da mu to, ukoliko imate priliku, otvoreno i iskreno saopštite. Ne postavljajte mu nikakve zahtjeve, a nemojte ni svoja osjećanja povrijeđenosti okrenuti u napad i prigovor kako se ne ponaša onako kako ste vi u sebi zamišljali „idealnog“ oca. To su dvije figure, sjećate se? Važno je da ga, za početak, informišete o svojim osjećanjima i objasnite koliko vam je potreban i bitan u životu. Ipak, odluku o njegovoj daljoj reakciji prepustite ipak samo njemu, ma kakva ona bila. Ne skačite pred rudu, ljudi se mijenjaju, ako im to zaista i dozvolimo, ako im ostavimo dovoljno prostora uz mnogo poštovanja, ljubavi i razumijevanja. Boljeg recepta jednostavno nema!

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy