Sanjati noge

Vidjeti svoje noge u snu znači pridobijanje svog samopouzdanja da se uspravimo i preuzmemo kontrolu. Ovo također označava napredak i sposobnost snalaženja u životu.

Ako sanjate da su vam noge slabe, znak je da ste emocionalno ranjivi. Ako sanjate da ste prekrstili noge, znači da ste defanzivni ili da ste zatvorenih shvatanja. Ako sanjate da gledate nečije tuđe noge, znači da se izuzetno divite toj osobi. Ovo je isto tako znak da treba da prihvatite i usvojite neka ponašanja i navike ove osobe.

Ako sanjate da vam je noga povrijeđena ili osakaćena, znači da trenutno u životu nemate balans, autonomiju ili nezavisnost. Ne osjećate se dovoljno jakim da zauzmete stav i zauzmete se za njega. Ako ste žena i sanjate da su vam noge dlakave, to znači da ste veoma dominantna osoba i da vodite glavnu riječ u vašoj vezi.

Ako sanjate da vam je jedna noga kraća od druge, to znači da u nekom dijelu vašeg života vlada disbalans. Previše naglašavate jednu stranu a uporno zanemarujete drugu kojoj isto tako treba vaša pažnja i briga.

Ako sanjate da imate tri ili više nogu, znači da preuzimate na sebe previše projekata, više nego što možete da postignete. Za neke od ovih projekata kasnije će se ustanoviti da su kontraproduktivni.

Ako sanjate da imate štap ili vještačku nogu znači da ponovo unosite balans i sklad u svoj donekle haotičan i neurotičan život. Ponovno ste u stanju da se uspravite i zauzmete za svoje stavove uz pomoć i podršku drugih, naravno. Ovakvi snovi nam često poručuju i da trebamo usporiti i doći do daha u svakodnevnoj trci za različitim stvarima.

 

Ako sanjate kako posmatrate svoje sopstvene noge u snu, ovo znači da ste stabilni, ukorjenjeni, i imate osjećaj razumijevanja. Često osjećate potrebu da budete što praktičniji i senzitivniji. Zadržite obje noge čvrsto na zemlji! Isto tako, noge su znak pokretljivosti, nezavisnoti i slobode. Vjerovatno ste poduzeli neke prve korake prema nekom cilju i sada se pitate šta je sljedeći korak. Možda biste trebali prestati sa pretjeranim analiziranjem i predviđanjem ishoda. Možda je vrijeme da se samo prepustite i da pokažete malo više vjere u sudbinu. Prepustite se intuitivno, neka vas noge same povedu, svakako već znate da ste na dobrom putu.

Taban može biti i igra riječina i značenjem na nesvjesnom nivou, s ciljem da se predstavi vaš doživlja se be kao nečijeg tabana, ili jedine podrške i podloge koju nekome ili nečemu pružate.

Ako sanjate kako perete noge znači da vas drugi mogu lako iskoristiti. Za hrišćane, pranje nogu simbolizuje oproštaj i saučešće. Ako vam neko ljubi stopala ondto to predstavlja pokornost, poniznost, posvećenost i dr. U indijskoj kulturi, sanjati stopala može simbolizovati božanske osobine pošto oni stopala smatraju najsvetijim dijelom tijela.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy