Sanjati meso

San o sirovom mesu predstavlja prepreke i obeshrabrenja na koja nailazite na putu ostvarenja životnih ciljeva. Alternativno ovaj san može da označava vašu neukroćenu animlnu - životinjsku prirodu kao i sirove emocije koje teško sputavate.

Ako u snu jedete kuhano meso moguće je da osjećate energiju i puni ste energije. Prepoznajte svoje mogućnosti i imate snage za sve. Alternativno ovaj san može da označava i vaš osjećaj da drugi do svega dođu lakše pa i ono za čim vi težite.

Ukoliko sanjate meso koje truli moguće je da osjećate nekakvu degradaciju u psihičkom i fizičkom smislu vlastitog bića. Ovaj san može da bude metafora i za neke zdravstvene probleme.

San o mesu spada u snove o hrani koji mogu da imaju različite interpretacije. Svaka hrana zasebno ima različita značenja. Generalno snovi o hrani odista simbolišu nekakav nedostatak energiju u psihičkom i fizičkom smislu.

Također, ovaj san o mesu tumači se kao osjećanje snage i moći. Čak i vegeterijanci mogu sanjati san o mesu. Tako da ovaj san možete povezati sa vašim životom. Kako? Jednostavno se zapitajte da li ste nedavno napravili neki uspjeh otrili vašu skrivenu snagu i uspješno riješili neki težak problem. I obrnuto san moguće da vas upozorava da je vrijeme da smognete snage i donesete neke teške odluke.

Ukoliko se bavite sportom i sanjate san o mesu razmislite o tome da li je vama preovladala želja da budete što jači snažniji i brži. Kod sportaša koji se bave bodi bildingom ovaj san može da znači i da su preopterećeni željom za što većom snagom, masom, mišićima i naravno unosom proteina.

Kod našeg naroda meso je dugo vremena kroz istoriju bilo znak luksuza, stoga treba i tu simboliku razmotriti. Tako neka narodna tumačenje ovog sna vezana su za troškove, pa ako u snu pečete meso - osjećate krizu koja nadolazi i priuštate sebi nepotreban luksuz. Ako ga kupujete znači da ste zadovoljni ekonmskim statusom i sl.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy