Sanjati kuću

Kuća predstavlja vašu sopstvenu dušu i poimanje sebe. Posebne prostorije u kući predstavljaju posebne aspekte vaše psihe. Uopšteno, tavan je simbol intelekta, podrum je nesvjesni dio, itd.

Ako je kuća prazna, znači da osoba proživljava osjećanja nesigurnosti i praznine, usamljenosti.

Ako se kuća pomjera, mijenja, znači da osoba prolazi kroz neke lične promjene i trpi izmjene svog sistema vrijednosti i moralnih principa.

Ako je kuća bez zidova znači da osoba osjeća izrazit nedostatak privatnosti, kao da svi bulje u ono što rade i zabadaju nos u sve aspekte njenog privatnog života.

Ako sanjate kako čistite svoju kuću, znači da je izrazita potreba u vašem životu da raščistite svoje misli i uklonite stare načine koji više nisu dobri za vas. U potrazi ste za samo-razvojem.

Ako živite sa drugima u svom stvarnom životu, ali sanjate kako živite sami, znači da je vrijeme da preduzmete korake ka svojoj većoj nezavisnosti. Neophodno je da prihvatite odgovornosti kako biste se mogli više osloniti na sebe.

Ako sanjate staru, trošnu kuću, znači oživljavanje nekih vaših starih vjerovanja, stavova, načina na koji ste razmišljali ili kako ste se prije osjećali. Možda vas je vaša trenutna životna situacija prinudila da ponovo proživljavate sve to. Isto tako, snovi stare kuće mogu značiti i da osjećate potrebu da osavremenite svoje stavove i načine razmišljanja.

Ako sanjate da vam je kuća oštećena, znači da ste i u budnom stanju zabrinuti za trenutno stanje vaše kuće/stana u kojem živite. Ako sanjate novu kuću znači da ulazite u novu životnu fazu ili novu oblast u svom životu. Postajete emotivno zreliji. Ako je ta kuća zaključana, osjećate odbijanje ili nesigurnost. Osjećate kao da ste zapostavljeni.

Ako sanjate kako vam je neko provalio u kuću, znači da se osjećate napadnutim. Ovo se uglavnom odnosi na ljubavnu vezu u kojoj se snivač nalazi. Isto tako, neki nesvjesni materijal pokušava da izađe na vidjelo . postoje neki dijelovi vas koje uporno negirate.

Ako sanjate da je vaša kuća opsjednuta duhovima, znači da imate neki nezavršeni emotivni proces vezan za vaše djetinjstvo, porodicu, pokojne rođake, ili potisnuta sjećanja i osjećanja. Pokušajte otkriti na koji tačno dio vašeg djetinjstva i na koju osobu se odnosi ovaj san kako biste mogli ponovo otvoriti taj proces, razraditi ga i riješiti se „duhova“ što prije.

Ako sanjate kako je vaša kuća nestala, znači da se osjećate neukorjenjeno. Kao da nemate stalno mjesto boravka, mjesto kojem pripadate i gdje biste mogli pustiti korjenje. Moguće da se ovo odnosi i na vaš ljubavni odnos sa partnerom a ne na kompletan život. Možda ne osjećate kako je to prava osoba za vas sa kojom biste mogli provesti ostatak života. Možda ste u ozbiljnoj vezi koja već predugo traje, ili ste možda već u braku, tako da nema potrebe da ova tumačenja shvatate kao povod da napravite radikalne promjene u svom životu, nego samo prolazite kroz sasvim prirodnu fazu preispitivanja i testiranja svojih osjećanja. U svakom slučaju, prihvatite slobodno i opušteno sve vaše nadolazeće emocije i ne dozvolite da vas blokiraju strah, strepnja ili zabrinutost.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy