Sanjati kosu

Kosa u snu predstavlja simbol ženstvenosti/muževnosti, odnosno skrivenu seksualnost. Ona predstavlja osjećanja i poput senzualnosti, čežnje, nježnosti, strasti i želje, a san o kosi tumači se u okviru situacije ili okolnosti u kojima sanjate. Isto tako san o kosi predstavlja i zdravlje Vašeg unutrašnjeg bića.

Zamršena, kovrdžava i neuredna kosa simbol su konfuzije, emotivne rastrojenosti i izgubljenosti. Veoma često ovaj san je metafora za neuspjeh kada su u pitanju pokušaji rješavanja određenih problema i donošenja životnih odluka.

Značajne i drastične promjene na kosi u smislu nove frizure i boje kose, predstavljaju potrebu za promjenama u životu, a koje se tiču svih životnih polja. Obično tome prethodi dugi period stagnacije i nezadovoljstva, poslije čega se javlja potreba da se stvari mijenjaju iz temelja. Skraćivanje kose predstavlja i slabljenje Vaše duhovnosti, volje i snage, ugrožavanje zdravlja, ali i straha od druge osobe od koje vjerujete da ste ugroženi. Ipak, ovo može označavati i pozitivnu promjenu u životu, kao prevazilaženje loših navika, stila života i usvajanje nekih novih, afirmativnih ideja i pogleda na život.

Češljanje ili sređivanje i uljepšavanje kose u snu u primarnom smislu predstavlja veoma izraženu seksualnost i pretjeranu brigu o fizičkom izgledu i potrebi da se dopadnete, u prenesenom ovo je rađanje nekih novih ideja, razotkrivanje, pronalažanje i otkrivanje nekih novih životnih sfera i dotad nepoznatih svijetova. Upoznavanje i prihvatanje nečeg drugačijeg može da donese neke značajne i povoljne promjene u životu, kao i promjena shvatanja koncepta života uopšte. Isto tako, ovo može predstavljati sređivanje emotivnog, psihičkog i duhovonog života, te prihvatanje realnih činjenica.

Ako u snu sanjate da imate dugu kosu, to predstavlja Vas, način rješavanja problema i donošenja odluka. Taj put kod Vas je dug, promišljen, pun dilema, razmirica sa sobom, detaljnog analiziranja činjenica, a sve u skladu potrebe da donosete ispravnu odluku. Odluke donosite pažljivo, racionalno i ne žurite sa njihovom realizacijom. Budite oprezni samo da ovakvo ponašanje ne učini od Vas nekog pasivnog ko će odlagati da donese odluku iz straha od neuspjeha i predugo stagnirati u životu.

Gubitak kose u snu simbolično predstavlja strah od starenja, gubitka seksipilnosti, privlačnosti, strah od moguće ugroženosti Vašeg zdravlja. Po Frojdu ovaj san je strah od impotencije. Isto tako, ovaj gubitak je metafora za gubitak duhovnosti, nedovoljno bavljenje sobom i Vašim duhovnim zdravljem, pa se u konačnici javljaju osjećanja kao što su nesigurnost, preispitivanje, strah, gubitak samopoštovanja i povjerenja u druge ljude, ranjivost i hipersenzibilnost.

Miris kose u snu u vama predstavlja buđenje čulnog, želje za nekim, seksualnu radoznalost. Ovaj miris veoma često podsjeća na neku osobu, pa ovakav san veoma često upućuje i na potrebu za istom. Ipak, ovo nije potreba koja se manifestuje samo na čulnom planu, jer veoma često ovakav san se javlja kao potreba za nekim koga iskreno volite, za kim čeznete, te se tjelesno doživljava samo kao potreba za bliskošću i neodoljivom potrebom da takva ljubav bude uzvraćena.

 

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy