Sanjati hranu

Snovi o hrani ukazuju na to da trebate više pažnje posvetiti sebi i sopstvenom zdravlju, te da vjerovatno imate neke zdravstvene probleme.

Ako je u snu jasno definisana hrana, onda to može ukazivati i na druge stvari. Ako u snu jedete hranu, to se odnosi na vašu pohlepnost, koja može biti i simbolična, kao npr. postavljanje nerealnih ciljeva. Ako je samo posmatrate, vidite, onda to može biti nešto što vam je nedostupno, nešto što silno želite, a ne usuđujete se. Isto tako, može značiti neusklađene želje i mogućnosti, koje su najčešće na ljubavnom, porodičnom ili poslovnom planu. Hrana koju u snu poslužujete drugima nagovještava neko slavlje, neočekivane goste i iznenadni provod, veselje koje će vas obradovati. Spremanje hrane označava obilje, koje se manifestuje u materijalnom smislu, a moguć je materijalni dobitak ili neočekivano nasljedstvo. Pokvarena hrana nagovještava bolest, tugu i tada bi trebalo da se pozabavite svojim zdravljem u psiho-fizičkom smislu. San o hrani da jede nešto pokvareno što pritom ima veoma neugodan miris, biće na lošem glasu i na meti zluradih ljudi.

Isprobavanje hrane u snu tumači se u zavisnosti od situacije, tako da se ugodan i prijatan ukus prilikom isprobavanja hrane odnosi na neko olakšanje u životu, dok u suprotnom, neugodan ukus simboliše čovjeka koji ne može da se umiri, kojeg nešto muči, a to se najčešće odnosi na sopstveno uznemiravanje i neprihvatanje realnosti. Ako pak, hrana ne ostavlja nikakav ukus u ustima, to asocira na ravnodušnost, gubitak volje i želje, životnog optimizma, a veoma često ovaj san povezuje sa strahom koji onemogućava čovjeka da istupi iz začaranog kruga, svakodnevnice i riješi probleme koji stoje ispred njega. 

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy