Sanjati hljeb

Hljeb predstavlja osnovnu namirnicu, osnovni dio ishrane. Često ste čuli starije kada kažu kako je dovojno da u kući ima hljeba a ostalog čega bude. Kaže se još i hljeb za tijelo a ostalo za dušu. Hljeb se pominje i u hrišćanstvu kao simbol fizičkog održavanja čovjekovog tijela. U mnogim kulturama i u metafizičkom smislu, hljeb je osnova održanja života.

Upravo kao simbol osnovne namirnice, snovi vezani za hljeb, predstavlja suštinu života i dobar znak. Ovi snovi znače zdravlje, prosperitet, porodičnu harmoniju, dobrotu. Vidjeti hljeb u snovima može biti i simbol duhovnosti. Sa psihološkog aspekta, ukoliko vidite hljeb u snu, to reprezentuje vaše osnovne životne potrebe. Hljeb može simbolizovati pozitivne, kvalitetne i veličanstvene stvari koje ste naučili na svom životnom putu. Alternativno tumačenje ovog sna sugeriše da trebate da se izdignete iz situacije u kojoj ste se našli, posmatrajte je kao da ste je prerasli.

Narodna tumačenja ovoga sna su mnogobrojna. Po njima ukoliko jedete hljeb u snu, steći će te nove i dragocjene prijatelje. Mjesiti ili peći hljeb znak je vaše odmjerenosti i dopadljivosti. Isti snovi mogu imati i drugačija tumačenja koja kažu da peći hljeb u snu, znak je sreće i zadovoljstva u porodici, dok mjestiti hljeb u snu predstavlja znak za velike brige. Spremati svjež hljeb, isto tako znači i da će te biti uspješni te ponosni na svoje rezultate kojima će te se hvaliti. Ako sanjate da bacate hljeb, znači da ste pretjerano uobražena osoba. Isti san može značiti i da će se vaše sumnje o siromaštvu i nesreći ispuniti, te da će te propustiti neku priliku.

Ukoliko samo vidite hljeb u snu, to je znak da budete obazrivi i da se ne povjeravate prijateljima. Sanjate li bijeli hlijeb, svjež i ukusan to je znak skorije radosti, zdravlja i povoljnih ishoda u budućnosti, crni ili stari hljeb, ustajao ili tvrd predstavlja brige, najčešće one koje se odnose na porodicu. Dobiti hljeb od nekoga znak je gubitka. Ako ste sanjali da jedete hljeb očekuje vas blagostanje kako u porodičnom tako i u poslovnom životu. Sanjate li da vam neko daje da jedete hljeb znači da vam ta osba u životu zadovoljava samo najosnovnije potrebe ili da se vi osjećate kao da je tako.

Ukoliko sanjate da jedete kriške hljeba, znači da će te iskoristit beneficije koje imate ili da će one postati male ali redovne. Ako pak sanajte namazane kriške hljeba znači da će te svoje bogatsvo ili uspjehe djeliti sa prijateljima i poznanicima. Sanjati korpu punu hljeba je dobar znak. Lomite li hljeb sa nekim znak je takmičenja kroz život. Neka narodna tumačenja vežu snove o hljebu samo za žene. Prema ovim tumačenjima kada žena sanja hljeb, znak je njene posvećenosti djeci koja to ne znaju cijeniti. Njen rad i trud neće imati rezultate a brige uzaludne.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy