Sanjati džep

Džep simbolizuje tajno i privatno mjesto. Samim tim, sanjati džep ukazuje na postojanje odrežene tajne, na nešto skriveno. Stvari koje se kriju u džepu, poput novca predstavljaju vašu ličnost, vaš identitet. Vidjeti džep u snovima označava vaše skrivene talente i nerazvijene sposobnosti. To ukazuje da se niste dali u potpunosti i da niste iskoristili sve vaše potencijale do njihovih krajnjih mogućnosti. Pokušajte se sjetiti da li ste pronašli nešto u džepu? Ukoliko jeste, razmislite o značenju onoga što ste pronašli.

Ako sanjate prazan džep to simbolizuje vašu unutrašnjost i vašu želju da se izolujete od drugih. Ukoliko je džep šupalj to znači da su vaša sredstva, energija ili sposobnosti iscrpljene. San o džepu može značiti i da prihvatate nešto u svom životu zbog čega se osjećate neispunjeno a što vjerujete da ne možete riješiti. U duhovnom smislu za snove o džepu smatra se da predstavljaju nešto intuitivno.

Frojd je smataro da džepovi simbolizuju ženske reproduktivne organe.

Krađa iz džepova

Također, čest scenario ovog sna jeste da neko krade iz vaših džepova tj da džepari. Ovaj san može da aludira na vašu osobinu suzdržanosti želje da sakrijete svoje ideje, poslove u strahu da neko drugi ne bi preuzeo zasluge. Ukoliko sanjate da vi kradete iz nečijih džepova podsvijest vam govori da ste možda spremni da učinite sve kako bi došli do informacija koje su vam potrebne.

Džepni sat

Vidjeti ili nositi džepni sat u snu sugeriše da ste možda previše zabrinuti vremenom i da ste preopterećeni preciznošću. Možda je potrebno da budete malo više spontani.

Alternativno san o džepnom satu može da aludira na vašu staromodnost u načinu na koji živite i razmišljate.

Također, jedno od metoforičnih značenja sata jeste i kucanje ljudskog srca, pa stoga obratite pažnju da li je vaš san povezan na neki način sa vašim emocijama.

Tumačeći snove, psihologija vam pomaže da razumijete i spoznate sebe upravo kroz ono što sanjate. Sa druge strane, narodna vjerovanja su nešto drugačija. Po njima, ukoliko ste sanjali prazan džep, možete očekivati dobitak. Ako je džep bio poderan možete očekivati da će vas neko htjeti prevariti. Ovo shvatanje upozorava vas da ne budete povjerljivi prema svima i da birate društvo. Jedno vjerovanje kaže da sanjati džep znači znak velikih nedaća protiv vas.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy