Sanjati drvo

Sanjati drvo sa korijenom, stablom i lišćem, svim njegovim dijelovima, zapravo predstavlja san o sebi. Svaki dio tog drveta u snu je metafora za neki dio vaše ličnosti. U zavisnosti kako drvo izgleda, koje je veličine ili u kavom je stanju ukazuje na to kako vi doživljavate sebe u stvarnom životu. Ovakvo tumačenje sna se odnosi samo na snove čiji je centar neko drvo. Prisjetite se pojedinosti vezanih za izgled tog drveta i pristupite psihološkoj analizi vašeg sna, odnosno samoanalizi. Korijenje drveta upućuje na onaj dio naše prirode kojeg nismo svjesni, ali i sve ono na čemu smo gradili svoj identitet. Stablo je naša socjalizacija, odnos prema društvu, dok grane predstavljaju sve vaše uloge u životu. Prema tome ako je jedan od ovih dijelova drveta oštećen, to znači da niste zadovoljni svojim djelovanjem u nekom od navedenih sastvanih dijelova vaše ličnosti. Ukoliko je drvo procvjetalo, plodonosno, onda ste izuzetno kreativna osoba, koja ne mari za godine, osjećate se veoma mladim, punim života. Dok sasušeno drvo upućuje na osjećaj starosti, nedostatak volje, osjećaj neispunjenosti.

Izgled krošnje drveta je vaš odnos prema porodici. Drvo koje je razlistalo, gdje su listovi toliko veliki da se dodiruju, označava bliske i skladne odnose prema porodici. Volite porodični život i ona zauzima veliki dio vašeg života. Pored toga, ovakvo drvo je znak ispunjenja želja, uspjeha, sreće. Ukoliko krošnja nema mnogo listova, neki su čak sasušeni, opali, onda je to znak gubitka, velike porodične tuge, loših odnosa u porodici.

Gtrane na drvetu koje su označene, bogate plodovima simbolišu bogatstvo, prijateljstva i izuzetno ugodne trenutke, događaje. Razgranato drvo je znak da ste veoma sposobna osoba okoja ima mogućnost da ostvaruje neke nove funkcije, da se brzo razvija i unapređuje svoja interesovanja. Osušene grane su znak loših vijesti o nekoj osobi iz vašeg života koju dugo niste vidjeli ili koja je negdje otišla. Penjanje uz drvo znak sreće, izlječenja od bolesti. Slomljene grane upućuju na neuspjeh, nemogućnost samoizgradnje, unapređenja. Ukoliko je drvo odsječeno ili iščupano iz korijena, izgubićete novac na kocki, ili će vas neko prevariti na veoma naivan način. Ovo upućuje na vašu nepromišljenost.

Ako centar vašeg sna nije samo drvo, nego više drveća ili čak drvo kao ogrev tumačenje je drugačije. Ukoliko sakupljate drva po šumi, očekuje vas neka diskusija, sjeći drva znak je poštovanja, a cijepanje briga i poteškoća na poslu.  Ukoliko je drva za ogrev mnogo to je simbol bogatva, nekog novčanog dobitka.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy