Sanjati dom

Vidjeti svoj dom u snu znači da se osjećate sigurno, da su vam zadovoljene osnovne potrebe i ispoštovane vaše glavne vrijednosti.

Osjećate se „kao kod kuće“, skrasili ste se u nekoj sredini (životnoj ili radnoj). Ovakvi snovi samo su potvrda da ste na pravom putu i da je vaša sreća izvijesna i dostižna.

Ako sanjate dom koji ste nekada imali, možda u djetinjstvu ili nekom drugom srećnom dobu vašeg života, vaš grad u kojem ste rođeni ili sl, znači da razmišljate o osnivanju ili proširivanju porodice. Možda jednostavno sami sebi potvrđujete vrijednosti koje pridajete domu i porodici. Ovakvi snovi obično reflektuju dijelove vaše ličnosti koji su bili glavni ili su se razvili u tom periodu. Možda vam se javljaju neka nedorečena osjećanja koja su pokrenuta nekom aktuelnom situacijom u trenutnoj realnosti.

Možda vam pak vaša podsvijest pokušava reći da se još uvijek čvrsto držite nekih stavova i ubjeđenja koja su zastarila, koja su davno prevaziđena i zamijenjena nekim boljim i savremenijim.

Ako sanjate kako ne možete pronaći put do svog doma, znači da ste izgubili svoju vjeru u sebe. Vjerovatno prolazite kroz period lične tranzicije i transfirmacije koje se odvijaju oduzele su vam dio vaše ličnosti a samim tim i sigurnosti u nju. Samo hrabro nastavite i uspješno ćete se izboriti sa svim krizama.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy