Sanjati dijete - djecu - djetinjstvo

Snovi u kojima ste malo dijete znači vašu nostalgiju za bezbrižnim vremenima djetinjstva kada niste osjećali svu težinu života odraslih ljudi. Ovakvi snovi su bijeg od dnevnih zadataka u kojima tražite da vas neko drugi pazi i brine o vama, i da rješava vaše obaveze umjesto vas.

Snovi u kojima ste izgubili dijete znači da ste izgubili nadu u stvarnom životu. Vjerovatno vam je nešto u vašem životu počelo da se strmoglavo obrušava ka neuspjehu. Saberite se i razmotrite situaciju iz nekoliko uglova i obavezno se posavjetujte sa oosobama koje vas dobro znaju i kojima vjerujete.

Ako sanjate da ste spasili neko dijete, vaša podsvijest vam govori da ste upravo spasili neki dio sebe kako ne bi bio uništen. Ako sanjate da ste odvojeni od svoje djece, znači da vam slijedi neuspjeh u nekom ličnom poduhvatu ili uništenje nekog ideala koji ste njegovali cijeli svoj život.

Djeca u snu su zapravo vaša djetinja osjećanja ili osobine koje imate. Možda se povlačite u sigurnost svog djetinjstva i žalite za prošlošću koja je prošla. Još uvijek pokušavate zadovoljiti neke potisnute želje i neispunjene nade iz djetinjstva. Možda u vašem životu postoji nešto što trebate njegovati i podizati (poput djece)? Uzmite malo slobodnog vremena i ispitajte dijete u sebi. Ovakvi snovi vas obično upućuju na vašu čistotu, jednostavnost, nevinost i bezbrižnost.

Ako se borite sa djecom znači da se sukobljavate sa djetetom u sebi. Negirate njegove potrebe i zahjeve, pokušavate da ga potpuno istisnete iz sebe kao nešto što ste davno prevazišli i više vam ne treba. Ovi snovi vas upozoravaju da je to dijete u vama još uvijek tu negdje i da mu trebate posvetiti malo pažnje, s vremena na vrijeme. Isto ovo se može odnositi i na neku vašu dragu osobu.

Ako sanjate kako se djeca međusobno tuku i udaraju, znači da su vaš moralni sud i vaš karakter u nekoj vrsti sukoba.

Ako u snu zaboravite na svoje dijete/djecu znači da ste preopterećeni obavezama iz vaše svakodnevice da prosto ne možete razmišljati o svemu. Vaša podsvijest vam skreće pažnju na to koliko ste fokusirani na sitne detalje, dok zanemarujete i previđate značajne stvari u vašem životu. Obavezno preispitajte redoslijed svojih prioriteta i vremenski ih pravilno rasporedite, kako biste više vremena posvetili stvarima koje to zaista zaslužuju.

Ako u stvarnosti imate odraslu djecu a sanjate ih kako su još uvijek mala djeca znači da ih još uvijek doživljavate kao neiskusne i slabe osobe kojima trebaju roditelji. Želite da ste im još uvijek preko potrebni i značajni u životu. Ako sanjate da posmatrate svoju djecu a da ona to ne znaju, znači da posjedujete neko skriveno znanje ili talenat koji do sada niste uspjeli prepoznati u sebi. Možda je sada vrijeme da to učinite?

DJETINJSTVO – sanjati svoje djetinjstvo označava vašu želju da se ponovo vratite u bezbrižnost, nevinost i igru. Isto tako, snovi o djetinjstvu vam daju do znanja da niste sve vaše doživljaje integrisali u jednu cjelinu nego da neka sjećanja i dijelovi vas stoje otcijepljeni i nepovezani sa vašom odraslom ličnošću kakva ste sad.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy