Sanjati da vas neko progoni

Sanjate li san ili snove u kome vas neko ili nešto juri, znajte da su ovakvi snovi proizašli iz osjećaja aneksioznosti i straha u vašem budnom životu. Bježanje i letenje su instiktivni odgovori na fizičke pretnje u okruženju.

U takvim snovima, najčešće vas jure životinje, čudovišta ili nepoznata osoba koja želi da vas povrijedi ili ubije. Kao i u stvarnom životu, vi svoje neprijatelje u snu želite da nadmudrite, da im pobjegnete i tako se spasite. Ako povučete paralelu sa svojim stvarnimi životom, način na koji reagujete na strah u snu, možete dovesti u vezu sa tim kako reagujete na pritisak, strahove, stres i različite situacije u vašem životu od kojih vi bježite. Umjesto da se suočite sa problemom, vi ste skloni da pobjegnete od njega. Razmislite o snu koji ste sanjali, o tome ko vas juri, zašto, tako će te steći bolji uvid u probleme koje imate u budnom životu.

Sa druge strane, psihologija smatra da napadač ili progonilac u snu mogu predstavljati osobu koja ih sanja. Napadač ili progonilac, mogu izražavati vaša vlastita osjećanja, poput bjesa, ljubomore, straha a možda i ljubav od koje strahujete. Moguće je da vas progone neka od ovih osjećanja. Pokušajte da, kad sledeći put budete sanjali ovakav san, stanete i suočite se sa vašim progoniocem a samim tim i da se suočite sa sopstvenim osjećanjima u budnom životu. Zapitajte se od čega vi zapravo bježite.

Postoji još jedna varijanta sna, u kome ste vi progonilac ili osoba koja juri nekoga ili nešto. U tom slučaju san znači da vi stremite i krećete se ka nečemu što želite. Ovakav san oslikava vašu ambicioznost. Isti san može značiti i da ste zaostali za drugima i vaši napori da dostignete željeni cilj moraju biti mnogo veći da bi uhvatili korak sa ostalima.

Pokušajte se prisjetiti svog sna i udaljenosti koja je bila između vas i onoga ko vas juri. Ukoliko je vaš progonilac bio blizu vas, i postojala je vjerovatnoća da će vas stići to znači da problem koji imate neće nestati. Problem će biti tu, oko vas sve dok se ne suočite sa njim i riješite ga. Ukoliko je udaljenost bila velika, vi ste u stanju da se uspješno distancirate od problema. Taj problem će vremenom izblijediti.

Direktnom analizom ovog sna, osoba strahuje od napada onoga što ga juri. Statistike kažu da su ovakvi snovi češći kod žena nego kod muškaraca jer su žene ranjivije u novoj sredini.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy