Sanjati čizme

I čizme se često pojavljuju u našim snovima budući da su predmet sa kojim se često susrećemo u stvarnom životu. Najčešći scenario ovog sna jeste da nosite čizme. Jedno od tumačenja upućuje na vašu fizičku i psihičku spremnost. Krećete se čvrsto snažno i neustrašivo. U svemu zauzimate čvrst stav.

Kod nekih životnih situacija ovaj san može da bude metafora nečega što vam se desilo u stvarnom životu. Da li su vas "šutnuli" odbacili, izbacili odnekud?

Kod nas je razvijena i simbolika vojničke čizme. Zbog brojnih ratova i pustošenja narod vojničku čizmu osjeća kao znak nevolje pustošenja i gladnih godina. Jer gdje vojnička čizma jednom prođe tu trava više ne raste, kako se često govori u narodu. Stoga razmislite da li se i vi možda iz nekog razloga osjećate pregaženo, osiromašeno.

Takođe u ne tako davnoj istoriji čizme su značile i sigurnost i toplinu u predstojećoj zimi pa su često i znak sigurnosti, udobnosti i topline te i materijalnog stanja. Stoga razmislite da li ste možda ugroženi materijalno ili se bojite neizvjesne budućnosti i "zime" koja je pred vama jer je svakako bolje dočekati sigurno, toplo i udobno nego kao bosi.

Ako u vašem snu ugledate čizme na nekoj drugoj osobi. Moguće je da vam vaša podsvijest govori kako vam je stalo do te osobe i daona zauzima posebno mjesto u vašem intimnom prostoru.

 

Frojdova interpretacija sna o bilo kojem odjevnom predmetu vezana je za sex.

Praznovjena tumačenja upućuju na sljedeće:

  • Ako sanjate da nosite nove čizme - moguć je znak da vam slijedi dobra pogodba i poslovni uspjeh
  • Ako sanjate stare i iznosane čizme znak je bolesti i neke nevolje.

Kao što vidite ova praznovjerna tumačenja posmatraju snove gotovo uvijek kao proročke a to najčešće nije tako. Najbolji tumač svojih snova ste vi sami to nemojte zaboraviti.

 

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy