Sanjati ćelavost - gubljenje kose

Gubitak kose ili ćelavost jedna je od osjetljivih tema u našem životu. U određenim godinama to i nije tako čudno ali sve više je mladih koji gube kosu i takvo iskustvo za njih je jako traumatično. Isto tako, sanjati da gubite kosu nije nimalo prijatno.

Ukoliko ste sanjali da ste ćelavi, ovakav san vam ukazuje na gubitak samopozudanja koji vas prati sa godinama. Što ste stariji, vaše samopozudanje u izgled i ljepotu je manje.

Sanjati ćelavost, alternativno, može značiti poniznost, čistoću i ličnu žrtvu osobe koja sanja ovaj san.  Ovaj san može vam ukazivati da se nalazite u fazi svog života kada ste puni sigurnosti u sebe i ono što radite.

Gubitak kose, kao i prethodni san ima slično značenje. Vi se osjećate zabrinutim zbog ideje da ste stariji. Strahujete od gubitka svog seksibila, zavodničkih sposobnosti a posebno muškarci strahuju od gubitka muževnosti. Preokupiranost izgledom može biti uzrok ovakvim snovima.

San u kome gubite kosu može značiti i da u svom životu gubite snagu, posustajete, nemoćni ste u nečemu. Moguće je da se to odnosi na poslovni uspjeh. Takođe, ovaj san može označavati i vašu osjetljivost i ranjivost.

Prema narodnim tumačenjima sanjati ljude bez dijelova kose ukazuje na to da će te se riješiti svih problema te da možete očekivati skoriji uspjeh u poslu. Ukoliko ste u snu vidjeli sebe bez kose, znači da vam predstoji šteta i žalost.

Narodna tumačenja kažu još da vidjeti muškarca ćelavog, znači da pripazite na svoje ponašanje. Ukoliko ste vi ćelavi, sa prednje strane glave, neko će vam se rugati. Ukoliko ste sanjali da nemate kosu straga, znak je siromaštva.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 -2018.  sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy