Sanjati Boga

Vidjeti Boga u svom snu znači proživljavati vrhunski doživljaj spiritualnosti, kao i izraziti svoja osjećanja vezana za božanska bića. Bog je simbol nedodirljivog, svemogućeg, nepojmljivog i neobuhvatnog osjećaja savršenstva. Možda ste vi sebi postavili pretežak teret, zahtijevate od sebe nepogrešivost, i upravo zbog svog perfekcionizma osjećate napor i mučenje.ovaj san vam poručuje da niko, osim Boga, nije tako uzvišen i nepogrešiv, pa tako ni vi.

Obožavanje Boga u snu znak je da uporno ponavljate neke poteze i vjerovatno ponavljate neke greške. Kao da se vrtite u krug iz kojeg ne izlazite ni iskusniji ni mudriji. Vrijeme je da sagledate svoj život i svoje postupke sa strane, izvan tog začaranog kruga. U tome vam sigurno treba pomoć i podrška nekoga sa strane, a sigurno treba da i ojačate svoju unutrašnju vjeru i nadu koje kao da su izblijedile u vašem životu.

Snovi u kojima vam se Bog obraća znači da osjećate krivicu, vječnu kaznu i progonstvo. Razmislite zbog kojeg to „grijeha“ osjećate tako oštru i sveprisutnu kritiku nakon koje vam slijedi neumitna kazna? Uvijek postoji mogučnost da se iskreno pokajete, izvinite ili donekle popravite štetu koju ste napravili. Religiozni snovi vas možda napominju, ili čak upozoravaju da biste to svakako trebali učiniti.

Ako sanjate da ste vi Bog, vaša podsvijest vam želi poručiti da u sebi krijete određene rijetke talente i sposobnosti koje još niste potpuno otkrili i razvili, a nekih možda niste ni svjesni. U drugu ruku, možda se osjećate superiorno u odnosu na druge? Smatrate da ste zbog nečega viši od drugih zbog čega imate pravo da ih gledate s visine i da od njih očekujete poštovanje i divljenje.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy