Sanjati bijeg

Sanjati bijeg znači bježanje od nekih životnih neprilika koje su Vas zadesile.

Uspješan bijeg u snu označava suočavanje sa problemom i njegovo rješavanje.

Neuspješan bijeg odnosi se na emotivni poraz u međuljudskim odnosima, najčešće muško-ženske, tako da se ovaj poraz najčešće odnosi na bračni.

Kada je u pitanju bijeg od mrtve osobe, najčešće poznate, bijeg se odnosi na savjest koja nije mirna, na duhovni nemir i kajanje zbog određenog postupka prema bliskoj osobi.

Bijeg od životinje odnosi se na spletkarenje, ogovaranje ili problem koji mogu da Vam zadaju drugi.

Bijeg iz zatvora odnosi se na poslovni neuspjeh.

Bijeg od nepoznatog odnosi se na opasnost i oprez na ono što može da Vam se dogodi u bližoj budućnosti, a kada je u pitanju bijeg u noći u pitanju je opasnost koja se ne može izbjeći, najčeće za neki gubitak na emotivnom planu ili smrt bliske osobe.

Bijeg sa radnog mjesta ili radne sobe označava Vašu preopterećenost, zasićenost i umor poslom kojim se bavite i potrebu za odmorom.

Bijeg iz spavaće sobe odnosi se na nedostatak ljubavi, nesigurnost i poljuljano povjerenje u muško-ženskim odnosima, kao posljedica dugotrajno narušenih odnosa.

Bijeg koji je neodređen u svakom mogućem smislu označava potrebu bježanja od samog sebe, bezizlaznu situaciju, nemogućnost rješavanja problema i emotivnu nestabilnost.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy