Sanjati bebu

San o bebi uopšteno označava nevinost, toplinu i novi početak. Beba je simbol za unutrašnju čistotu, ranjivost, besponoćnost i prirodu koja nije pokvarena.

San u kojem putujete prema bolnici da se porodite govori vam da se želite riješiti neke odgovornosti koja je možda preteška za vas. Ukoliko ste trudni u stvarnom životu i sanjate o porođaju vjerovatno vas muči strah i anksioznost jer to vrijeme ubrzo dolazi.

Ako ste sanjate da ste pronašli bebu podsvijest vam sugeriše da ste spoznali svoje skrivene potencijale. Ako sanjate da ste zaboravili da ste imali bebu san vam govori da ste pokušavate sakriti sopstvenu ranjivost i da ne želite da drugi otkriju vaše slabosti. Alternativno tumačenje sna o zaboravljenoj bebi predstavlja vaše neostvarene ciljeve i osjećaj nedostatka smisla u životu.

Ako sanjate da ste zanemarili svoju bebu podsvijest vas upućuje na to da ste možda zanemarili sebe i da ste se zapostavili. Kao još jedno tumačenje može se izdvojiti i urođeni strah za vašu djecu i strah da niste dovoljno sposobni da ih zaštitite i osigurate.

Ako sanjate da beba gladuje možda treba da preispitate koliko ste ovisni o drugima i koliko vam to smeta. Možda ste svjesni nekog nedostatka u vašem životu i potrebna vam je pažnja i zahvalnost.

San o mrtvoj bebi simboliše kraj nečega što je bilo dio vas.

Ako vam se u snu pojavi neuobičajeno mala beba muče vas stahovi da ćete dopustiti drugima da postanu svjesni vaših slabih tačaka i nesposobnosti. Moguće je da se plašite tražiti pomoć i želite da držite stvari u svojim rukama pod sopstvenom kontrolom.

U vašem snu se pojavila beba koja hoda i pleše podsvijest vam govori da vam život pruža dosta potencijala. Budućnost izgleda svijetla za vas.

Neki sanjaju i kako potapljaju bebu u vodu i van nje. Ovaj san upućuje na vaše skrivene želje da se vratite u period kada niste imali briga i problema. Također, ovo može da bude direktna veza sa fetusom - svi smo nekada bili fetusi u majčinoj materici koja se uzima kao simbol udobnosti i komforta. Tako da možda ovaj san za vas može značiti da iskreno tragate i želite malo više komforta i udobnosti u svom žiovtu.

 

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy