Sanjati đaka

Snovi o đaku i đacima sigurno nisu snovi zbog čega bi se mogli osjećati loše ili imati more. Sigurno vas vraćaju u doba djetinjsta, razigranosti i bezbižnosti. Na suprot tome može se desiti da sanjate da ste đak, da kasnite na ispit, ne možete da pronađete učionicu, niste se spremili za test ili ispit, učili ste pogrešno gradivo i sl. Ovakvi snovi daleko su od ugodnih.

Psiholozi tvrde da ovakave snove možete odbaciti kao irelevantne. Međutim, možete da pronađete izvjesnu podudarnost snova i trenutnog vašeg života. Možda kroz san izražavate nesigurnost i nepripremljenost za važan sastanak na poslu, prezentaciju, projekat ili vas san upozoravate da kasnite sa vašim izvještajem. Stoga, iskoristite svoj san da otključate tajnu o svom životu, naravno snove treba razumijeti više u smislu sopstvenog iskustva nego narodnih tumačenja.

Psihologija još detaljnije objašnjava značenje ovog zna polazeći od toga da ovakav san je znak da vam treba bolje razumijevanje za nešto. Sanjati đaka ukazuje i na to da trebate da se potrudite, da učite kako bi napredovali u životu. Ukoliko ste zaista đak ili student, san koji sanjate može biti personifikacija vašeg života. Potrudite se da ga zapamtite i razmislite o tome što ste sanjali. Tako možete otkriti više o sebi u tom aspektu života.

Pored navedenih postoje i ona psihološka razmišljanja koja objašnjavaju snove u kojima se pojavljujemo kao đak ili vidimo đake kao znak nezadovoljstva našim djetinjstvom. To nezadovoljstvo je moglo biti izazvano nekim razočarenjem. Istovremeno vidjeti učitelja u učionici znak je autoritativnosti što može predstavljati osobu koja je odredila vaš životni put. Učitelj može predstavljati i onaj apekt koji vaše inpulsivne skolonosti drži pod kontrolom.

Ukoliko ste kao đak kritikovani u snu to može značiti da osjtećate zbog nečega krivicu i zabrinutost da će neko vaše nedjelo izaći na vidjelo. Ako vas je nastavnik pohvalio u snu to znači da ste samopouzdani i da vjerujete u svoje sposobnosti.

Suprotno prihologiji, narodna predanja kažu:

  • Vidjeti đaka u snu simbol je za veselje, radost, dobitak ili čak nasljedstvo.
  • Isti san može značiti i ostvarenje zacrtanih planova.
  • Ako sanjate da tučete đaka, moguće je da će vas snaći brige.
  • Ukoliko sanjate da ste vi đak to je znak da vas okolina ne shvata te da nema u vas povjerenja.
  • Neka vjerovanja kažu da sanjati kako učite u školi je znak dobre sreće.
  • Ukoliko ste sanjali da ste đak koji ne zna gradivo to je loš znak.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy