Sa E cigaretom prestanite sanjati pušenje

Štetnost duvana dokazana činjenično dogodila se prije 50-ak godina, a početkom 20. vijeka konzumiranje duvana postala je društveno prihvatljiva pojava iako je njegova štetnost bila poznata. Brojna istraživanja na velikom broju ispitanika, dovela su do zaključka da je konzumacija duvana, a naročito pušenje cigarete veoma štetno po ljudsko zdravlje, te može da uzrokuje bolesti srca i krvnih sudova, disajnih organa, smanji kvalitet života i dovede do prijevremene smrti.

Elektronske cigarete kao alternativa pušenju, pojavile su se na evropskom tržištu 2006. godine, i od tada do danas negdje oko 7 miliona Evropljana klasičnu cigaretu zamijenilo je e – cigaretom. U svijetu je od pojave ove cigarete oko 4% korisnika sa klasične prešlo na elektronsku cigaretu, a pretpostavka je da će se u narednim godinama ta brojka znatno povećavati. Primarna dobrobit koja je došla sa pojavom e - cigarete je činjenica da svaki korisnik ističe da je zauvijek ostavio duvansku cigaretu, te da je u ovoj cigareti našao alterntivu koje je mnogo zdravija, jer do danas nije dokazano njeno štetno djelovanje po ljudsko zdravlje. Takođe, mnogi od njih prilikom prelaska na e - cigaretu znatno su osjetili upravo suprotno – poboljšanje svoga psihičko – fizičkog zdravlja koje primjetno već u samom početku prilikom prelaska na elektronsku cigaretu. Značajna je i činjenica da je veliki broj pušača klasične cigarete ovu bolest zavisnosti pobijedilo tek nakon prelaska na e – cigaretu, kao i nakon i mnogih drugih brojnih pokušaja korištenjem nikotinskih flastera, žvakaćih guma, i sl.

Za razliku od duvanske cigarete, elektronska cigareta ne sadrži kanocerogene elemente, kao ni toksične supstance, kojih u klasičnoj cigareti ima negdje oko 4,000 hiljade, te dokazano dovode do raznih kancerogenih oboljenja. U skladu sa ovim, e – cigarete ne djeluje štetno ni na okolinu, a isto tako pristupačnije su i kada je u pitanju cijena. Ova cigareta može da se konzumira na svim mjestima na kojima je zabranjena konzumacija klasične duvanske cigarete, pa se tako konzument društveno ne marginalizuje kao što je to slučaj sa konzumentom klasične cigarete.

Elektronska cigareta je mikorelektronički uređaj koji koristi toplotu da bi proizveo vodeno isparavanje (elektronsku tekućinu) koju inhalira konzument ostvarujući podjednak užitak kao i pri konzumaciji duvanske cigarete. Na tržištu su se odnedavno pojavile i e – cigarete koje koriste ultrazvučne valove koji isto tako dovode do isparavanja elektronske tekućine, kao jednog od najbitnijih dijelova- elektronske cigarete.

Izvor - http://www.vaporizacija.hr/

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy