Kako naći onog pravog

Jedno od najtežih životnih iskušenja i najteži ispit jeste naći pravu osobu. U ovom tekstu donosimo vam nekoliko uputstava kako naći onog pravog.

Naravno ne očekujte da će to biti lako i da će vam ovaj tekst biti dovoljan da to i ostvarite. Ove naše prijedloge shvatite kao smjernice koje će vam pomoći da otkrijete pravac i model po kojem trebate razmišljati.

 1. Počnite da živite svoj život. Da biste našli onog pravog prvo treba da vi postanete ona prava. Za to je potrebno raditi na sebi. Recimo ukoliko ste vi lijena i egocentrična osoba, naći vrijednog i nesebičnog muškarca neće biti nimalo lako. Zbog toga naučite kako da budete interesantna, ljubazna, brižna, i nesebična osoba. Modelirajte sebe prema nekoj drugoj ženskoj osobi kojoj se divite. Nađite hobi, dovršite edukaciju, volontirajte i uključite se u aktivnosti koje će vas izožiti u javnosti i dati vam priliku da upoznate druge. Naučite da ispoljite svoje emocije, i poboljšajte svoje sposobnosti komunikacije i interakcije sa ljudima. Naučite da budete sretni. Niko vas neće učiniti sretnom, niti to veza može da uradi za vas ukoliko vi to ne znate sami da budete.
 2. Evaluirajte sopstveni fizički izgled. Bezobzira koliko se priča ili koliko sami znamo da fizički izgled ne smije da bude toliko važan, svi znamo da to u stvarnosti nije baš tako. Jednostavno čovjekova priroda je takva da prvo evaluira ono što vidi. Stoga ne očekujte da vašem misteru pravom ne bude važno kako vi izgledate, kao što to i vama nije svejedno. Niko od nas ne izgleda kao miss ili model iz magazina, ali svi imamo neke adute koji idu nama u prilog. Otkrijte koji su to vaši i naučite da ih istaknete na sebi. Odaberite odjeću i boje koje najbolje odgovaraju vašoj figuri. Ukoliko imate kilograme viška potrudite se da ih izgubite. To nije nemoguće, a dobro je i iz zdravstvenih razloga.
  naci pravog muskarcaIzadjite iz sopstvene kutije
 3. Znajte šta želite od muškarca. Da biste znali ko je onaj pravi za vas, prvo morate znati šta vi zapravo od tog muškarca i te veze očekujete. Zapitajte se da li potičete iz istog kulturnog miljea, da li dijelite sposobnost praštanja, želju da imate djecu, zajedničke ciljeve. Pitajte se šta želite od te veze?
 4. Učite iz grešaka. Valjda je ovo najotrcanija fraza i poslovica, ali je to tako sa razlogom. Zaista čovjek najbolje uči iz sopstvenih grešaka, pa to treba da bude i sa vama slično. Sagledajte sve vaše ranije pokušaje i otkrijte šta nije bilo u redu tada. Pokušajte to da ispravite u budućnosti.
 5. Razgovarajte sa svojim prijateljima i porodicom. Ko vas bolje poznaje od porodice i bliskih prijatelja. Pitajte ih za savjet i mišljenje kako oni vide pravog muškarca za vas. Uzmite u obzir i njihove odgovore.
 6. Budite otvoreni za sajtove za upoznavanje. Takvi sajtovi nisu ništa novo i takav vid oglašavanja postojao je u štampanom izdanju i prije interneta. Oni nisu baze podataka očajnika koji ne mogu ništa da urade u stvarnom životu, nego su samo ekstenzija koja vam može pomoći da upoznate druge ljude iz drugih mjesta, drugačijih razmišljanja i sl. Na tim sajtovima možete naći kategorije koje možda odgovaraju i vašoj ideju idealnog muškarca. Mnogi su na ovaj način uspjeli da ostvare kontakt i čak uspješnu vezu. Milioni ljudi su na internetu svakog dana i gdje ćete naći bolju priliku da upoznate različite tipove ljudi. Mi vam preporučujemo jedan naš sajt odličan za upoznavanje.
 7. Uzmite u obzir sastanke naslijepo. Zašto da ne? Pokušajte da zamislite takve sastanke kao i svaki prvi sastanak sa nekim. Ako vam je neugodano na taj način predložite prijateljima da pozovu te osobe na neku kućnu varijantu partija ili recimo večere.
 8. Tražite na pravim mjestima. Ovo je jako bitan korak. Recimo brižne osobe najprije ćete naći na nekim volonterskim okupljanjima i sl.
 9. Očekujte ljudsko biće, ne nekoga savršenog. Niko ne može da bude ono o čemu ste vi odvijek sanjali. Svako ima pravo na grešku i poštujte to.
 10. Budite strpljivi. Rim nije sagrađen u jednom danu. Moguće je da ćete u čitavom procesu steći neke prijatelj, slomiti neka srca ili i sami biti povrijeđeni. Treba samo nastaviti.

Eto, nadamo se da nakon ovog vodiča ćete uspjeti da nađete svog mister pravog da će vam ovaj tekst pomoći da se usmjerite na pravu stranu i da počnete razmišljati u pravom smjeru. Stoga, ne oklijevajte nego počnite.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy