Amajlije da ne budete izgubljeni

Nije loše poslušati glas tradicije, pa za Novu godinu izraditi amajliju koja će utkaj talasa koje vidimo kao boje, načiniti našim saveznicima. Za one koji su opsednuti crnom, okultisti pre­poručuju amajliju napravljenu od ugljena. Iskopan iz zemlje ili kupljen u apoteci, svejedno, parčence ugljena treba ostaviti pored prozora u noći punog Meseca. Sutradan u ponoć, ispred tri upaljene crvene sveće, spakuje se u malo parče deblje crne tkanine, koja se uveze sa mnogo ze­lenog konca tako da ugljen ne ispadne. Onda se smotuljak Ijuljka ispred sveca dok osoba devet puta izgovori:

„Amajliju sam sebi napravi-o(la) da mi srce u ovoj godini ne pati iz Zemlje sam ugljen crni dobavi-o(la) i on će mi zauvek blagostanje dati" Slična amajlija može se napraviti i za one koji su podjakim uticajem Bele boje. Sve je isto, ali se umesto ugljena koristi komadić krečne stene, ili školske krede. To t,jezgro kalcijuma" zrači se tokom dana, na prozoru koji je najduže osunčan i mora se skloniti sa simsa pre zalaska Sunca. U ponoć, kada se pravi amajlija, uvija se u belu tkaninu koja se vezuje crvenim koncem, jer ta boja simboliše akciju i alđivnost. Boja sveca je ista a u bajalici se samo umesto reci ugljen, koristi reč kreč. Oni koji vole drečave boje, amajliju mogu da naprave od bilo kog kamička ili poludragog ka­mena. Najbolje od ćilibara ili zada.

Te talične elemente Zemlje treba držati 24 sata na prozoru, uviti u tkaninu boje približne onoj koju imaju, i obavezno uvezivati plavim koncem, jer taj kolor simboliše svemir. Svaka od ovih amajlija može se nositi u novčaniku s ličnim dokumentima ili prišivena za deo odeće. Ali, najbolje je nositi je u medaljonu na lancu, oko vrata ili u narukvici. I to na nakitu izrađenom od zlata ili bakra. Jer, spektar zračenja, vidljiv jedino ljudskom oku, zlato i nešto slabije bakar, po tvrdnji drevnih alhemičara i modernih naučnika, neodoljivo privlače. Ti talasi biće pre­neseni i na glavni sastojak amajlije i učiniće život srećnijim i radosnijim.

Psiholozima su isto toliko zanimljivi za posmatranje i oni koji imaju neodoljivu potrebu da život prožive u belom. Njima, tvrde analitičari psihe, nedostaje radoznalost, odriču se materjalnih uživanja i obično su pre okrenuti sebi nego drugima. Njihova okolina ih posmatra kao bezmalo bestelesna bića i nakon izvesnog vremena počinju da ih se klone. To naravno nije dobro, pa savetodavci kažu da se bela garderoba ili zabeljeni stambeni prostor moraju prošarati detaljima jarkih boja ili crnim sitnicama koje će izazvati bar trunku stimulacije za osobe opsednute belom bojom. A one se uglavnom nalaze među rođenima u „svetu" Riba, Devica i Rakova.

Žutu boju za „svoju" biraju oni koji ne znaju Šta bi sa ogrom­nim količinama životne energije, ali i oni koji bi da na okolinu ostave utisak svežih, vanredno mobilnih i zanimljivih ljudi. Te osobe su previše naklonjene svim zadovoljstvima, hedonisti su u duši i ne mogu živeti bez saznanja da izvode predstavu zadruge.       1 v

„Žutaći" bi pri tom uvek da imaju glavnu ulogu pa ne retko vrlo brzo dosade svojoj okolini. Da bi suspregli ovakve utiske predlaže se i dafžutu uvek kombiniju sa ze­lenom jer ona na ljudsko oko deluje umirujuće. Žutu boju obožavaju Rakovi, Bikovi,. Ribe i Jarčevi.

Crvena boja ražesti i životinje i ljude. Znaju to i modni kreatori kada ženama predlažu da svoju seksualnost obavezno pakuju u crvenu garderobu. Isto misle i psiholozi. Ovo je boja koja iritira duhove terajući ih da se uključe u borbu. Zato je i omiljena kod svih sportista, i odslikava žustre temperamente. „Crvpni" ne mogu da odluče da li više vole rad ili rekreativni odmor, i mada sve to zvuči kao kvalitet, psiholozi se pribojavaju daje okruženje crvenom podsvesna želja da čovek brzo sagori. Zato korišćenje ove boje i pre­poručuju (baš kao Što se to vidi i po sportskim dresovima) u kombinaciji sa belom ili crnom, koje će neutralisati toliki žar. Ova boja često se sreće kod Škorpija, Lavova, Strelaca, Bikova i Ovnova.

Zelena boja pravi je mamac za one sterilne tipove koji život vide kao plandovanje. Njeni ljubitelji su i oni koji teže savršenstvima i strana im je svaka ljudska mana ili porok. Oni u početku na svoju okolinu emituju sigurnost, mir i spokoj stvo, ali ako preteraju, drugima vrlo brzo postaju dosadni i monotoni. To se svakako ne sme dozvoliti pa im se preporučuje da kombinacijom sa crvenom, urede sebi i enterijer u kom borave, kao i odeću. Tako će pojačati životnu crtu. Za zelenu se inače često maše Strelci, Device, Blizanci i Vage.

Plava je boja ljudi „zmija", tvrde psihoanalitičari. Nezainteresovanih nizašta drugo sem za sebe i sopstvene interese i to uglavnom duhovne, mentalne ili vančulne prirode. Ljubiteljima plave, koji se inače predstavljaju i kao suvi intelektualci ili beskompromisni borci za svoje ideje, pre­poručuje se da omiljenu boju kombinuju uz belu, crvenu ili žutu, unoseći tako i neke novine u svoj život. Ili još bolje, da se pred drugima bar ponekad prikažu i kao delimični čovekoljupci, strasni ljubavnici ili oni koji u oskudnim trenucima umeju da pokažu i malo nežnosti. Astrolozi tvrde da ovom tipu pripadaju Vodolije, Device i ponekad Blizanci.

Sanovnik - Tumačenja snova

Copyright © 2011 sanjati.com. Zabranjeno kopiranje i bilo kakva distribucija materijala sa sanjati.com. Sva prava zadržana.

Politika privatnosti - Privacy Policy